powered by

Α. Νεοκλέους: Αναγκαστήκαμε να γίνουμε ψηφιακοί

Για το αν η Κύπρος ήταν ψηφιακά έτοιμη για την πανδημία αλλά και για την ψηφιακή επανάσταση που θα φέρει το 5G, ανέφερε στην κάμερα του InBusinessNews ο Ανδρέας Νεοκλέους, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, κατά την διάρκεια του «11 Limassol Economic Forum.» 

Όπως δήλωσε, η Κύπρος ήταν ψηφιακά έτοιμη για την πανδημία αλλά δεν το ήξερε. Ψυχολογικά ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος αλλά είχαμε τα συστήματα και τις διαδικασίες για να τις χρησιμοποιήσουμε, κάτι που δεν κάναμε πριν γιατί δεν είμασταν αναγκασμένοι.

«Αυτή την στιγμή αναγκαστήκαμε να γίνουμε ψηφιακοί και έχουμε γίνει»
 
Το 5G και η ψηφιακή επανάσταση.
Μέσω της πλατφόρμας του 5G πολλές άλλες τεχνολογίες που ωριμάζουν την ίδια εποχή μπορούν να κτίσουν διάφορες εφαρμογές που θα φέρουν καινοτομίες σε πολλους τομείς όπως αυτό της ιατρικής, του αγροτουρισμού, της κτηνοτροφίας κ.α.
 
«Μια από τις μεγαλύτερες εγαρμογές που έρχεται είναι τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα, δηλαδή αυτοκίνητα χωρίς οδηγό που θα βασίζονται και στην τεχνολογία του 5G.»
 
 

 

11 Limassol Economic Forum
Το «11ο Limassol Economic Forum» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, όπου στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, στήθηκε μια υπερπαραγωγή για την υβριδική μετάδοσή του. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πολιτοοικονομική σύναξη που έχει καταστεί θεσμός, με πρωταγωνιστές την αφρόκρεμα του επιχειρείν. Κατέγραψε απόλυτη επιτυχία, αφού το παρακολούθησαν διαδικτυακά πέραν των 1400 συνέδρων.
Οργανωτές: IMH, περιοδικό IN Business, Χορηγοί: Τράπεζα Κύπρου, Cyta, Deloitte Limited, Elias Neocleous & Co LLC
Endorsed by: Invest Cyprus
Σε Συνεργασία με: Cyprus LSE Alumni Association
Με την υποστήριξη: ΕΒΕ Λεμεσού και Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου
Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA Κύπρου, περιοδικό GOLD

Δειτε Επισης

British Council και Invest Cyprus συνεργάζονται για προώθηση της διακρατικής εκπαίδευσης και των επενδυτικών προοπτικών
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Η επέκταση της Πανεπιστημιούπολης του EUC με επένδυση πέραν των 22 εκατ.(video)
XM: Στηρίζει την προσπάθεια προώθησης ίσων ευκαιριών και προσβασιμότητας στον αθλητισμό
Ξεκαθαρίζει για την συμμετοχή αθλητών σε διεθνές τουρνουά στην Αθήνα η Ομοσπονδία Wushu Kung Fu
Η Baker Tilly South East Europe φιλοξενεί το Baker Tilly Europe Conference 2025 στην Αθήνα
Cyta: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών με το συνέδριο Women in STEAM
MASO Strategic: Στρατηγική συνεργασία με Oneglobal Broking που ενισχύει την παρουσία της στην κυπριακή αγορά
Πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο»
Ψηφιακές πληρωμές: Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές επιλέγουν ταχύτητα, αλλά ζητούν ασφάλεια
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Webinar για τη διεθνή ασφάλεια και τη σύγχρονη γεωπολιτική