powered by

Βιομηχανική γη στο Βασιλικό πωλείται έναντι €13 εκατ.

Οικόπεδο 25.292 τ.μ. στην περιοχή Βασιλικού, στη Λάρνακα, πωλείται έναντι €13 εκατ.

Το τεμάχιο βρίσκεται εντός βαριάς βιομηχανικής ζώνης (με συντελεστή δόμησης 0,90:1 ή 90% και έως δύο ορόφους), στο Μαρί.

 


Τονίζεται ότι η περιοχή Βασιλικού είναι μόνη βιομηχανική περιοχή της Κύπρου με λιμενικές εγκαταστάσεις για βρώμικα φορτία και δυνατότητα επέκτασης για να φιλοξενήσει την αναδυόμενη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου. 

 

 

 

Όπως αναφέρεται, η περιοχή του Βασιλικού φιλοξενεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Κύπρο, τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου VTTI, μια μονάδα τσιμέντου (Τσιμεντοποιία Βασιλικού), ένα βιομηχανικό λιμάνι και άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Η περιοχή Βασιλικός είναι επίσης η περιοχή που έχει καθοριστεί από την κυβέρνηση για την εγκατάσταση της μονάδας υγροποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου και της μονάδας αποθήκευσης πετρελαίου.

 

Με τη στρατηγική θέση της περιοχής, η οποία βρίσκεται στα όρια του κύριου λιμανιού του Βασιλικού και με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα, το ακίνητο προσφέρει στις εταιρείες τη δυνατότητα να συμμετέχουν απευθείας σε τομείς όπως εμπορία προϊόντων πετρελαίου, εμπόριο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), κατασκευή παραγώγων προϊόντων πετρελαίου και φυσικού αερίου, υποδομές πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων δικτύων διανομής, εγκαταστάσεων αποθήκευσης και επεξεργασίας, παροχή υπηρεσιών στην υπεράκτια βιομηχανία, επισκευή και συντήρηση υπεράκτιων εγκαταστάσεων, πλοίων και σχετικού εξοπλισμού, απόβλητα σε μονάδα παραγωγής ενέργειας, καθώς και σταθμό παραγωγής ενέργειας 80MW.

Με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές θα επιχειρηθεί οποιοδήποτε είδος συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε κοινοπραξία ή  της μακροχρόνιας υπενοικίασης είτε εν μέρει είτε ολόκληρης της γης, όπως επίσης και συνεργασία μέσω απόκτησης μέρους ή ολόκληρης της περιοχής.

Δειτε Επισης

Αλ. Βαφεάδης: Πολύ χαμηλότερο το κόστος αναβάθμισης του «Σπύρος Κυπριανού» από τα οφέλη-«Αξίζει κάθε ευρώ που ξοδεύτηκε»
Α. Αθανασιάδης: Ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής στην Κύπρο ο ασφαλιστικός τομέας-Η μεγάλη δυναμική του
Drone Destination με προορισμό την Κύπρο… Ποια είναι η ινδική εταιρεία που έρχεται να «απογειώσει» την χώρα μας
Σταύρος Σταύρου: Καθοδόν για την Κύπρο αριθμός εταιρειών από την Ινδία-Νέο κεφάλαιο στις επενδυτικές σχέσεις
Ηγετικές παρεμβάσεις και διεθνής αναγνώριση στη 64η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΛΚ
Νίκος Χειμαρίδης: Σταθερός και φιλικός προς τους επενδυτές προορισμός η Κύπρος-Φάρος το παράδειγμα με την Ινδία
Στην τελική φάση η ετοιμασία των νομοσχεδίων για την φορολογική μεταρρύθμιση-Η διττή πρόκληση για την Κύπρο
Κ. Ιορδάνου: Η καλύτερη άμυνα σε τέτοιους καιρούς...Ενδυνάμωση οικονομίας, ελκυστικότητα, εμπιστοσύνη ξένων επενδυτών
Νέος προέδρος του ΣΕΛΚ ο Οδυσσέας Χριστοδούλου, αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Ανδρέου-Τα μέλη του Δ.Σ.
Απαντά σε Χατζηπαντέλα και ΝΕΔΗΣΥ το Υπουργείο Εσωτερικών-«Το στεγαστικό δεν λύνεται με μαγικά ραβδιά»