Powered by

Διγλωσσία κυβέρνησης για νέο επενδυτικό σχέδιο

Μπορεί η Κυβέρνηση να έχει επιβεβαιώσει ότι θα επαναφέρει στο μέλλον  ένα ανανεωμένο επενδυτικό πρόγραμμα, ωστόσο διαφορετικές φαίνεται πως είναι οι προσεγγίσεις ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη για το πότε αυτό θα υλοποιηθεί.
 
Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι δηλώσεις που έχουν γίνει τις προηγούμενες ημέρες και δείχνουν τις δύο διαφορετικές τάσεις που φαίνεται να υπάρχουν εντός του Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Για νέο επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο θα «πάρει σάρκα και οστά» τους αμέσως επόμενους μήνες, μίλησε ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας.
 
Διαβάστε ακόμα: Τα ακριβότερα σπίτια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
 
Στον αντίποδα, ο Υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικο έντυπο τόνισε ότι το να μιλάμε για άλλο πρόγραμμα αυτή τη στιγμή είναι πρόωρο και άκαιρο.
 
Πάντως, πηγές από το Προεδρικό ανέφεραν στο InBusinessNews ότι το οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μετά το πέρας του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής που έχει διορίσει ο Γενικός Εισαγγελέας.
Υπενθυμίζεται ότι στους όρους της Ερευνητικής Επιτροπής καθίσταται σαφές ότι η έρευνα της θα πρέπει να υποβληθεί στο Γενικό Εισαγγελέα εντός 3 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης του σχετικού Διατάγματος ή σε μεταγενέστερη ημερομηνία κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής, η οποία δημιουργήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου.
 
Διαβάστε ακόμα: Α. Μαυρίδης: Αναλωθήκαμε στο κόστος, ξεχάσαμε την ποιότητα στην υγεία
 
«Ο υπουργός Οικονομικών ανέλαβε να καταρτίσει ένα πρόγραμμα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων που δεν έχουν καμία σχέση με επενδυτικό πρόγραμμα που σχετίζεται με παραχώρηση υπηκοότητας», μας λέχθηκε χαρακτηριστικά. Ο ΥΠΟΙΚ θα έρθει με προτάσεις μετά που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της Ερευνητικής Επιτροπής, μας τονίστηκε.
 
«Στο τέλος θα υπάρξει πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό, αλλά όχι κατ’ ανάγκην όπως το ξέρουμε», ανέφερε η ίδια πηγή.
 

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Στρατηγικός στόχος για την Κύπρο η Σένγκεν-Διαβεβαιώσεις Μέτσολα για ενεργή στήριξη
Εφιστά την προσοχή το Τμήμα Φορολογίας-Ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα με το λογότυπό του
Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% στο ΧΑΚ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια