Powered by

Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ συμφώνησαν σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστήριξαν γαλλογερμανικό σχέδιο για την επιβολή κυρώσεων σε Ρώσους που θεωρούν ύποπτους για τη δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι με νευροτοξικό παράγοντα, δήλωσαν διπλωμάτες. 
 
Το Βερολίνο και το Παρίσι υπέβαλαν την πρότασή τους σε σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.
 
Λένε ότι δεν έχουν αξιόπιστες εξηγήσεις από τη Μόσχα για αυτό που ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων(ΟΑΧΟ) δήλωσε, ότι βρέθηκε στο σώμα του Ναβάλνι ο απαγορευμένος νευροτοξικός παράγοντας Novichok.
 
Σύμφωνα με διπλωμάτη που επικαλείται το πρακτορείο TASS από τις Βρυξέλλες, ο κατάλογος των φυσικών και νομικών προσώπων εναντίον των οποίων θα επιβληθούν κυρώσεις, δεν εγκρίθηκε στην σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «αλλά με την κατάρτιση του θα ασχοληθούν οι πρέσβεις της ΕΕ στις προσεχείς συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες, δηλαδή από την Τετάρτη».
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Άνοιξε η πλατφόρμα για επιβεβαίωση της απομείωσης κουρεμένων καταθετών-Όλες οι πληροφορίες
Πτωτικά κινήθηκε το ΧΑΚ την Τετάρτη
Η θέση της Κύπρου στην κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD World Competitiveness Center
Ενισχύθηκε το πλαίσιο κατά ξεπλύματος χρήματος στην Κύπρο-Η νέα έκθεση της Moneyval
Ετήσια αύξηση 1,34% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάιο
Επιβεβαίωση θετικής πορείας της κυπριακής αγοράς εργασίας και με σφραγίδα Eurostat-Ικανοποίηση Παναγιώτου
Πράσινο από Υπουργικό στο ν/σ για ωφελήματα αφυπηρέτησης κρατικών αξιωματούχων-Ποιες οι διαφοροποιήσεις
Έρχονται και άλλες...Τεράστιο και αυξανόμενο το ενδιαφέρον ινδικών εταιρείων για παρουσία στην Κύπρο
Πτωτικά κινήθηκε το ΧΑΚ την Τρίτη
Εγκρίνει το αναθεωρημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου το Ecofin