Powered by

Στα 17 παράτησε το σχολείο και με ένα ζευγάρι σνίκερς οδηγήθηκε στην κορυφή

Ο Τζο Φράνκλιν ήταν μόλις 12 ετών όταν ξεκίνησε την επιχείρησή του, χρησιμοποιώντας τις 300 στερλίνες που πήρε ως δώρο για τα γενέθλιά του για να αγοράσει ένα σπάνιο ζευγάρι σνίκερς, τα οποία πούλησε στη συνέχεια στη διπλάσια τιμή.

Τώρα, στα 17 του χρόνια, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας με έδρα το Λονδίνο, έβαλε πλώρη για μεγαλύτερα πράγματα – όπως να βρίσκει σνίκερς για σταρ της βρετανικής ραπ, όπως οι Dizzee Rascal και AJ Tracey.

Όπως σημειώνει το CNBC, το πιο ακριβό ζευγάρι σνίκερς που αγόρασε ο Φράνκλιν ήταν ένα ζευγάρι «Nike Air Mags», γνωστά ως αθλητικά «Back to the Future», που του κόστισαν 45.000 στερλίνες. Κατάφερε όμως να τα πουλήσει έναντι £57.000.

Ξεκίνησε την επιχείρησή του με την ονομασία 5upplied, το 2018. Λίγο μετά αποφάσισε να παρατήσει το σχολείο στην τελευταία τάξη του Λυκείου γιατί οι δουλειές του ανθούσαν και δεν του άφηναν ελεύθερο χρόνο για το σχολείο.

Ετσι κι αλλιώς όπως λέει έχει δυσλεξία και η ακαδημαϊκή μόρφωση δεν θα ήταν το δυνατό του σημείο.

Ωστόσο, το επιχειρηματικό του δαιμόνιο του επέτρεψε να φτιάξει ένα ολόκληρο δίκτυο διεθνών επαφών καθώς και μια λίστα με ακριβό πελατολόγιο, επανεπενδύοντας όλα του τα κεφάλαια στην 5upplied. Χρησιμοποιώντας δηλαδή τα χρήματα για να βγάλει κι άλλα χρήματα.

Αρχικά χρησιμοποίησε το Facebook για να πουλά σνίκερς αλλά τώρα έχει γραφείο στην περιοχή Shoreditch του Λονδίνου, στην έδρα της υπηρεσίας streaming μουσικής underground, Keakie.

Το κατάστημα δεν είναι ανοιχτό για το κοινό και δέχεται μόνο μεγάλους πελάτες που ξοδεύουν πολλά. Αυτό, όπως λέει ο Φράνκλιν, προσελκύει καλλιτέχνες και μουσικούς που έρχονται και χρησιμοποιούν το γραφείο και ως στούντιο ηχογραφήσεων.

Πώς έχτισε τη φήμη του
Ο 17χρονος Φράνκλιν είχε μια μοναδική ικανότητα να βρίσκει αυτό που οι άλλοι αδυνατούν να βρουν. Για παράδειγμα, ένας πλούσιος πελάτης του του ζήτησε κάποτε να βρει 10-15 ζευγάρια σπάνια σνίκερς μέσα σε μόλις τρεις ώρες. Κατάφερε να του βρει 12!

Μια άλλη φορά, ένας πελάτης του έδωσε 10 ώρες περιθώριο να βρει ένα ζευγάρι Nike SB Dunk Paris που πωλούνται για £35.000 , πριν επιστρέψει στο Ντουμπάι. Ο Φράνκλιν είχε μόλις δυο ώρες καιρό, όταν τα βρήκε τελικά, να πάει στο ιδιωτικό τέρμιναλ του αεροδρομίου Λούτον στο Λονδίνο. Τα κατάφερε.

Στη δουλειά του τον βοηθά και η στενή παρακολούθηση των σόσιαλ μίντια ώστε να είναι ενήμερος με τις τελευταίες τάσεις. Επίσης, αναφέρει ότι μαθαίνει αμέσως από τα λάθη του. «Δεν φοβάμαι να κάνω λάθη, όσο μπορώ να μαθαίνω από αυτά», αναφέρει.

Επίσης, πολύ σημαντική έμαθε ότι είναι η υπομονή, η οργάνωση και η ενθάρρυνση νέων ανθρώπων να κάνουν κάτι που να σχετίζεται με το πάθος τους. «Μην τα παρατάτε ποτέ, συνεχίστε, πιέστε τον εαυτό σας», αναφέρει.

Η ζήτηση για επιχειρήσεις όπως αυτή του Φράνκλιν, δείχνει πώς το λεγόμενο athleisure έχει γίνει τάση τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, η βρετανική JD Sports Fashion είχε τις καλύτερες αποδόσεις στον δείκτη FTSE 100 την περασμένη δεκαετία (+3,200% από τον Ιανουάριο του 2010 ως τον Δεκέμβριο του 2019).

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στη Γερμανία-Περιορίστηκε στο 2,2% τον Απρίλιο
Κίνα: Αύξηση 13% στην παραγωγή οχημάτων το πρώτο τετράμηνο
Ανακάμπτει η τιμή του χρυσού-Παραμένει πάνω από τα $3.000 η ουγγιά
Σε ισχύ η συμφωνία Κίνα-ΗΠΑ για μείωση των δασμών… «Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας»
«Απόβαση» Τραμπ στη Μέση Ανατολή: Υπέγραψε στρατηγική οικονομική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία
ΕΤΑΑ: Οι αμερικανικοί δασμοί πλήττουν την ανάπτυξη Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων
ΗΠΑ-Κίνα: Τι περιλαμβάνει η συμφωνία της Γενεύης που αλλάζει τα δεδομένα στο παγκόσμιο εμπόριο
Προς αποκλιμάκωση η εμπορική ένταση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου-Τι συμφώνησαν ΗΠΑ και Κίνα
Δασμοί Τραμπ: Η εμπορική αβεβαιότητα πάγωσε παγκοσμίως τις εξαγορές και συγχωνεύσεις
Βρετανία: Σχεδιάζει να περιορίσει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους