powered by

Νέος πύργος 71 μέτρων στη Λεμεσό (photos)

Οικιστικό πύργο στη Γερμασόγεια, ύψους 71 μέτρων, ο οποίος θα είναι έτοιμος το 2024, προωθεί η Mandarin Park Mediterranean LTD. Πρόκειται για έργο υπό την ονομασία «Mandarin Park», που περιλαμβάνει αναβάθμιση τριών υφιστάμενων κτηρίων αλλά και κατασκευή οικιστικού πύργου, το οποίο υπολογίζεται ότι θα κοστίσει €16.385.000.
 
Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη του 2021 και να διαπεραιωθούν μέχρι το 2024.
 
Διαβάστε ακόμα:

Η Wolt έφτασε και στη Λευκωσία!

APS: Δέκα σπίτια και διαμερίσματα κάτω από €100.000

 

Συγκεκριμένα, το έργο θα περιλαμβάνει μεικτή ανάπτυξη με εμπορικές και γραφειακές χρήσεις και μοντέρνο και πολυτελές οικιστικό πύργο 16 ορόφων με υπόγειο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. 
 

 
Ο πύργος θα έχει ύψος 71,7 μέτρα και θα προσφέρει υπηρεσίες σπα, ιδιωτική πισίνα και γυμναστήριο, ενώ θα αποτελείται από διαμερίσματα τύπου στούντιο, δύο υπνοδωματίων, τριών υπνοδωματίων και ρετιρέ, τα οποία έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με προδιαγραφές υψηλού επιπέδου.

Θα αποτελεί οικιστική ανάπτυξη 36 διαμερισμάτων, συμπεριλαμβανομένου προς ιδιωτική χρήση από τους ενοίκους του πύργου και κήπου οροφής.
 
 
Σύμφωνα με τη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) του «Mandarin Park», που έχει τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση, η ποιότητα της ανάπτυξης και το εύρος των ανέσεων και εγκαταστάσεων αναμένεται ότι θα αναβαθμίσουν το δομημένο περιβάλλον της περιβάλλουσας περιοχής. Σημειώνεται ότι στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη υπολογίζεται να διαμένουν 67 άτομα.
 
 
Το τεμάχιο προς ανάπτυξη είναι το γωνιακό τεμάχιο, το νότιο άκρο του οποίου εφάπτεται με την Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου Ι, ενώ το ανατολικό του άκρο εφάπτεται με την Οδό Αμπελακίων.
 
Των εργασιών κατασκευής του έργου θα προηγηθούν εργασίες κατεδάφισης μέρους υφιστάμενων κτηρίων. Η έναρξη των κατεδαφιστικών/κατασκευαστικών εργασιών αναμένεται να ξεκινήσει σε 1,5 με 2 χρόνια, και η κατασκευαστική περίοδος για την υλοποίηση του ολοκληρωμένου έργου αναμένεται να διαρκέσει τρία χρόνια ενώ ακολούθως το έργο πρόκειται να λειτουργήσει κανονικά.
 
 
 
 
Η ανάπτυξη εμπίπτει στο Τοπικό Σχέδιο Λεμεσού.
 
 

Δειτε Επισης

Μπήκε από τον Πρόεδρο ο θεμέλιος λίθος για την β' φάση ανάπτυξης... Ένα σημαντικό ορόσημο για τα κυπριακά αεροδρόμια(pics)
Έκανε εργαλείο παρακολούθησης εισαγωγών για μη εκτροπή εμπορίου λόγω δασμών η Κομισιόν
Ψηφίστηκε το νέο πλαίσιο για άμεσες μεταφορές σε ευρώ-Εκσυγχρονίζονται οι νομοθεσίες
Βίκτωρας Τροκούδης(Plum): Τι σημαίνει για καταναλωτές και αποταμιευτές η νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ
Συνεχίστηκε το ντόμινο μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ-Η όγδοη διαδοχική από το καλοκαίρι του 2024
Mondelēz International: Managing director σε Κύπρο και Ελλάδα η Marina Hadrovic
Εκρηκτικό ξεκίνημα για την αγορά καινούργιων διαμερισμάτων και οικιών το 2025-Η ακτινογραφία της Landbank Analytics
Κλείδωσε η ημερομηνία για το e-kalathi...Επίσημη πρώτη εντός της ερχόμενης εβδομάδας
Συγχωνεύονται η κυπριακή Hybrid ConsulTech και η αμερικανική TKI-Χαιρετίζει η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία
Νέα εικόνα για την οδό Τρικούπη στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας (photos)