Prosperity: Η Agora, το boutique hotel στη Λεμεσό και ένα μεγάλο έργο για τη Λάρνακα

Μεγαλόπνοα πλάνα στον τομέα του real estate για τη Λεμεσό και όχι μόνο δρομολογεί ο όμιλος Prosperity.

Διαβάστε ακόμα:
Αntonio Batista: Ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου
Αυτά είναι τα ακριβότερα πρατήρια καυσίμων της Κύπρου

Μιλώντας στην κάμερα της «Επιχειρηματικής Λεμεσού» του ΕΒΕ Λεμεσού, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Prosperity Group Ltd, Πάνος Αλεξάνδρου αναλύει τα σχέδια του ομίλου, ανάμεσά τους η νέα Δημοτική Αγορά της Λεμεσού, ένα μεγαλεπήβολο οικιστικό έργο στη Λάρνακα, καθώς και ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο στην οδό Ανεξαρτησίας, στη Λεμεσό.

 


Επενδύσεις στο real estate
Η Prosperity Group δημιουργήθηκε το 2006 στο Λονδίνο με βασικό τομέα δραστηριοποίησης τις επενδύσεις στο real estate και την ανάπτυξη γης.

Ως επί το πλείστο πρόκειται για μεικτές αναπτύξεις, οι οποίες αποτελούνται από διαμερίσματα ή/και σπίτια, μαζί με ή χωρίς καταστήματα και εστιατόρια.

Τα τελευταία τρία χρόνια το ενδιαφέρον της εταιρείας επικεντρώθηκε στην Κύπρο, με επενδύσεις στον τομέα του real estate.

Κάτω από την ομπρέλα του Prosperity Group υπάρχει η Alexandrou Corporate Services, η οποία προσφέρει corporate services.

Παράλληλα, η Prosperity Yachting είναι εταιρεία με σκάφη και γιοτ στην Κροατία, τα οποία ενοικιάζει τους καλοκαιρινούς μήνες.

Από την άλλη, η Prosperity Construction Services αναλαμβάνει να εκτελέσει τα real estate έργα του Prosperity Group.

Ένα μεγαλεπήβολο έργο στη Λάρνακα
Σύμφωνα με τον Πάνο Αλεξάνδρου, ο όμιλος προχώρησε στην αγορά ενός τεραστίου τεμαχίου γης περί τα 105.000 τ.μ. στο Μενεού, το οποίο προωθείται για οικιστική ανάπτυξη.

Το έργο θα αποτελείται από περίπου 475 κατοικίες, ενώ θα περιλαμβάνει εστιατόρια, καταστήματα, παιχνιδότοπους, πισίνες, νηπιαγωγείο και πάρκα για την κοινότητα και τους κατοίκους του project.

Έρχεται την άνοιξη η Agora
Ένα πολυπολιτισμικό έργο, την Agora, που αναμένεται να φέρει ζωή στο κέντρο της πόλης από την άνοιξη του 2020, ετοιμάζει για τη Λεμεσό ο όμιλος Prosperity.

 

«Προχωρήσαμε σε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού και αναλάβαμε τον Μάρτιο του 2019 το έργο της Δημοτικής Αγοράς, γνωστό ως Παντοπωλείο της Λεμεσού. Έχουμε ξεκινήσει εργασίες για να μετατρέψουμε τον χώρο σε μία πιο μοντέρνα αγορά, αλλά πάντα με έμφαση στον κυπριακό χαρακτήρα, τα ήθη και έθιμα του τόπου, τα τοπικά φαγητά και γενικά την κυπριακή παράδοση», ανέφερε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του Prosperity Group.


Εκτός από την πώληση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, το έργο θα διαθέτει καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και χειροτεχνημάτων, καθώς και χώρους εστίασης.

Οι εργασίες προχωρούν εντατικά προκειμένου το έργο να είναι έτοιμο τον Μάρτιο.

 

Νέο boutique hotel στο πρώην E&S στην Ανεξαρτησίας
Την ίδια ώρα ο όμιλος έχει προχωρήσει σε μία συνεργασία με τα Browns Hotels για τη δημιουργία ενός boutique hotel στη Λεμεσό.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Prosperity Group προχώρησε ταυτόχρονα στην αγορά από την Ελληνική Τράπεζα, μέσω της APS, του κτηρίου της ΕΣΕΛ (πρώην E&S), στην Ανεξαρτησίας.

Το πρώην εμπορικό κέντρο E&S Ανεξαρτησίας αναμένεται να μετατραπεί σε έργο μεικτής ανάπτυξης, το οποίο θα αποτελείται από ξενοδοχείο με γύρω στα 120 δωμάτια, 4-5 διαμερίσματα penthouses και μερικά boutique καταστήματα στο ισόγειο, συνάδοντας πάντα με τον εμπορικό δρόμο της Ανεξαρτησίας.

Εξάλλου, όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του Prosperity Group, ο όμιλος έχει αγοράσει επίσης κάποια πιο μικρά ακίνητα, τα οποία προωθούνται για εμπορικές αναπτύξεις, με γραφεία και διαμερίσματα, καθώς και άλλα πιο μικρά κομμάτια γης, που θα γίνουν ως επί το πλείστο διαμερίσματα.

Η «καλή» και η «προβληματική» ανάπτυξη της Λεμεσού
Αναφερόμενος στην τεράστια ανάπτυξη της Λεμεσού τα τελευταία χρόνια, ο κ. Αλεξάνδρου εξήγησε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού ότι αυτή η ανάπτυξη μπορεί να χαρακτηριστεί από κάποιους ως «απίστευτη και τέλεια», ενώ από άλλους μπορεί να χαρακτηριστεί ως «προβληματική».

Προβληματική, όπως είπε, «γιατί δεν υπάρχουν οι υποδομές και οι λύσεις που επιδιώκει να βρει ένας επενδυτής, ο οποίος έρχεται στη Λεμεσό, έχει αγοράσει ένα διαμέρισμα €1 εκατ. έως €5 εκατ. και έχει κάποιες απαιτήσεις ή έχει μάθει με έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής και άλλους ρυθμούς σε άλλες χώρες».

Από την άλλη, μπορεί να χαρακτηριστεί ως καλή ανάπτυξη, καθώς, όπως υπογράμμισε, «έρχεται ξένο χρήμα στην Κύπρο, έχουν δημιουργηθεί πολλές θέσεις εργασίας, υπάρχει κατανάλωση και από πλευράς οικονομίας αυτή η ανάπτυξη είναι θετική».

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να δοθούν σύντομα οι λύσεις στις ανάγκες των ανθρώπων, οι οποίοι επενδύουν, αγοράζουν και εμπιστεύονται τη χώρα.

Δειτε Επισης

Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου
ETEK: Κορυφή του παγόβουνου οι πλημμυρισμένες φαρμακευτικές αποθήκες
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
Μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο-Υποχώρηση στον όγκο και στην αξία των μεταβιβάσεων
Κρίσιμη σύσκεψη για την μαρίνα και το λιμάνι της Λάρνακας-Στο Προεδρικό οι εμπλεκόμενοι φορείς
Ο νέος πολυχώρος εκδηλώσεων που έρχεται στην Λάρνακα-Πού θα βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει
High rise πολυτελείς αναπτύξεις: Πτώση τιμών πώλησης και ενοικίασης αναμένουν οι επαγγελματίες του κλάδου