Powered by

Το νέο ρεκόρ στον κυπριακό τουρισμό είναι γεγονός (Πίνακας)

Για ακόμα μία χρονιά η τουριστική βιομηχανία κατάφερε να πετύχει το στόχο της και να ξεπεράσει τις υψηλές επιδόσεις των προηγούμενων, επιτυχημένων, χρόνων. 
 
Ειδικότερα και με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, οι αφίξεις τουριστών τον Δεκέμβριο 2019 ανήλθαν σε 110.330 σε σύγκριση με 106.563 τον Δεκέμβριο 2018, σημειώνοντας αύξηση 3,5%. Οι αφίξεις Δεκεμβρίου 2019 ήταν οι ψηλότερες που είχαμε στην Κύπρο μέχρι σήμερα κατά τον μήνα Δεκέμβριο. 
 
Για την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2019 οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 3.976.777 σε σύγκριση με 3.938.625 την αντίστοιχη περίοδο του 2018, σημειώνοντας αύξηση 1,0% αλλά και ξεπερνώντας τις αφίξεις που καταγράφηκαν ποτέ στην Κύπρο κατά τη διάρκεια ενός έτους.
 
 
Μεγάλη αύξηση από Ισραήλ 
Οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 4,2% τον Δεκέμβριο 2019 σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2018 ενώ παρατηρήθηκε και 51,0% αύξηση από το Ισραήλ. Μείωση 33,4% σημειώθηκε στις αφίξεις τουριστών από την Ελλάδα και 1,7% από τη Ρωσία. 
 
Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί την κύρια πηγή τουρισμού για την Κύπρο για τον Δεκέμβριο 2019, με ποσοστό 30,3% και ακολουθούν το Ισραήλ με 12,8%, η Ελλάδα με 9,5% και η Ρωσία με ποσοστό 8,9%. 
 
Ο σκοπός ταξιδιού τον Δεκέμβριο 2019 ήταν για ποσοστό 53,3% των τουριστών οι διακοπές, για 32,3% η επίσκεψη σε φίλους ή συγγενείς και για ποσοστό 14,2% επαγγελματικός.

Δειτε Επισης

Shri Manish: To μνημόνιο συνεργασίας Eurobank με ICC, το MoU του NSE IX με ΧΑΚ και η έδρα ινδικών σπουδών ICCR στο Παν. Λευκωσίας
Προχωρούν οι εργασίες για τα υψηλής τεχνολογίας νέα κεντρικά γραφεία της MSC στη Λεμεσό (photos)
Ashish Chauhan: Πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία NSE IX και ΧΑΚ-Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στις δύο χώρες
Μεγάλο ενδιαφέρον για επιχορηγημένες διακοπές χαμηλοσυνταξιούχων-Εξαντλήθηκε το διαθέσιμο ποσό, έκλεισαν οι αιτήσεις
Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο κυπριακός τουρισμός-Νέο ρεκόρ αφίξεων το πεντάμηνο
Γ. Παπαναστασίου: Πώς γεννήθηκε η ιδέα διοργάνωσης του Investopia στην Κύπρο και ο στόχος που επιτεύχθηκε
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών-Εξαγόρασε 5,142,602 μετοχές για ακύρωση ύψους €30 εκατ.
Η Wizz Air αναστέλλει τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ και τις ευρωπαϊκές πτήσεις προς Αμμάν μέχρι 15 Σεπτεμβρίου
Eurobank: Φέρνει την πρώτη agentic AI φωνητική πλατφόρμα για επιχειρήσεις στην Ευρώπη-Πρώτη παρουσίαση από Κύπρο
Στην ελίτ του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Τρ. Κύπρου-Πολλαπλά οφέλη και μεγάλη δυναμική με την ένταξή της στον FTSE 25