Powered by

Gartner: Μια ανάσα από τα 4 τρισ. δολάρια οι δαπάνες ΙΤ φέτος

Αύξηση 3,4% προβλέπεται να καταγράψουν φέτος οι παγκόσμιες δαπάνες για τεχνολογία πληροφοριών (ΙΤ), φθάνοντας τα 3,9 τρισ. δολάρια, ενώ την επόμενη χρονιά αναμένεται να ξεπεράσουν το φράγμα των 4 τρισ. δολαρίων, σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη της Gartner.

«Παρόλο που οι πολιτικές αβεβαιότητες έφεραν την παγκόσμια οικονομία κοντά στην ύφεση, το συγκεκριμένο σενάριο δεν έγινε πραγματικότητα το 2019 και φαίνεται πως δεν πρόκειται να συμβεί και το 2020», αναφέρει ο Τζον Ντέιβιντ Λόβλοκ, αντιπρόεδρος έρευνας στην Gartner. «Με την αποκλιμάκωση των παραγόντων αβεβαιότητας διεθνώς, οι επιχειρήσεις διπλασιάζουν τις επενδύσεις σε τεχνολογία πληροφοριών(ΙΤ), καθώς αναμένουν αύξηση εσόδων, αν και αλλάζουν συνεχώς το μοτίβο δαπανών», εξηγεί.

Το λογισμικό θα αποτελέσει φέτος την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά, με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης 10,5% φέτος φθάνοντας τα 503 δισ. δολάρια και ανάλογους ρυθμούς και την επόμενη χρονιά. Οι δαπάνες για υπηρεσίες ΙΤ προβλέπεται να  αυξηθούν 3,6% το 2020 και κατά 5,5% το 2021, ξεπερνώντας και τις δύο χρονιές το φράγμα του ενός τρισ. δολαρίων. Η Gartner προβλέπει 1,5% ρυθμούς αύξησης των δαπανών για υπηρεσίες επικοινωνιών, στο 1,384 τρισ. δολάρια και επιτάχυνση 2,1% την επόμενη χρονιά, στο 1,143 τρισ. δολάρια, έπειτα από επιβράδυνση 1,1% το 2019.

Η Gartner προβλέπει για φέτος αύξηση και των δαπανών για συσκευές(0,8%) στα 688 δισ. δολάρια, ενώ για το 2021 αναμένει υποχώρηση 0,3%, στα 685 δισ. δολάρια.

Για το 2021, προβλέπεται 3,7% αύξηση των δαπανών για τεχνολογία πληροφοριών, στα 4,007 τρισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Αφήνει αμετέβλητα τα επιτόκια παρά τις πιέσεις Τραμπ για μειώσεις η Fed
Από τα McDonald’s στην Amazon: Τα μαθήματα που πήρε ο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη του δουλειά
Γερμανία: Υποχώρησε στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Μάιο
ΔΝΤ: Σημάδια επιβράδυνσης στο εμπόριο, καθώς υποχωρεί ο πανικός των δασμών
Σε νέα υψηλά επίπεδα ο χρυσός-Οι επενδυτές σπεύδουν σε ασφαλή καταφύγια
Bitcoin-Ether: Χάνουν αξία τα cryptos με φόντο την κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή… Ρευστοποιήθηκε $1 δις σε 24 ώρες
Goldman Sachs: Μειώνει στο 30% τον κίνδυνο ύφεσης των ΗΠΑ μετά το νέο εμπορικό deal με την Κίνα
Ε.Ε.: Προειδοποιεί με αποκλεισμό δύο κινεζικές τράπεζες για εμπόριο με τη Ρωσία
Τζέιμι Ντάιμον: Η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει από επιβράδυνση τους επόμενους μήνες
ΗΠΑ: Πρώτες σε αριθμό εκατομμυριούχων-Ποιες χώρες ακολουθούν