powered by

Επιτροπή Νομικών: Τροποποιήθηκε η πρόταση νόμου για τις εξώσεις

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Γιώργος Γεωργίου, ανακοίνωσε σήμερα πως μετά από διαβούλευση μεταξύ των μελών της επιτροπής για την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ για τροποποίηση του υφιστάμενου νόμου για το ενοικιοστάσιο, οι εισηγητές της πρότασης νόμου υιοθέτησαν τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΑΚΕΛ και έτσι ο χρόνος έξωσης για καταστήματα ρυθμίζεται στους 2 μήνες και στους 3 μήνες για τις κατοικίες.  
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στην Επίσημη Εφημερίδα του κράτους και δεν θα τυγχάνει εφαρμογής για υφιστάμενες διαδικασίες έξωσης. Πρόσθεσε πως η πρόταση νόμου θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για ψήφιση σε νόμο την Παρασκευή.
 
Κληθείς να διευκρινίσει αυτό που θα ισχύει με τον προωθούμενο νόμο, είπε ότι όταν παρέλθουν 4 μήνες με απλήρωτα ενοίκια, αποστέλλεται προειδοποίηση 21 ημερών για εξόφληση των οφειλόμενων ενοικίων και μετά την πάροδο τους, ο ιδιοκτήτης μπορεί να καταχωρήσει αίτηση έξωσης. Πρόσθεσε πως εντός 14 ημερών μετά την κοινοποίηση της αίτησης έξωσης πρέπει να καταχωρηθεί  απάντηση και εντός τριών ημερών το Δικαστήριο αποφασίζει αν αποδέχεται την απάντηση, οπόταν είτε αρχίζει, είτε διακόπτει η διαδικασία έξωσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κατοικίες και διαμερίσματα σε Πάφο και Λεμεσό από την Altamira Real Estate
Αντίστροφη μέτρηση για τη δημοπρασία Μαΐου της BidX1-Διαθέσιμα πέραν των 60 ακινήτων
Αυτοψία ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας σε συγχρηματοδοτούμενα έργα στη Λεμεσό
Αγροτικά ακίνητα προς πώληση από την AstroBank
Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών: Αναγκαία η ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου για την ημερήσια ενοικίαση
Αλ. Βαφεάδης: Καμία αντιπαράθεση με Δήμαρχο Λάρνακας για το λιμάνι-Οι διαδικασίες προχωρούν με διάλογο και τεκμηρίωση
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Η πρόταση νόμου για εγκλωβισμένους αγοραστές αποτελεί τη βέλτιστη δυνατή λύση
Στο τελικό στάδιο οι εργασίες αναβάθμισης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Στροβόλου
Οι ενέργειες που τρέχουν και ο οδικός χάρτης για το λιμάνι και την μαρίνα Λάρνακας-«Όλοι θέλουμε να γίνει το έργο»
Έπεσαν οι υπογραφές για τη δεύτερη φάση έργων ΣΒΑΚ στη Λεμεσό-Αγγίζει τα €3 εκατ. το κόστος