Powered by

Εργασίες αντικατάστασης σηματοδότησης την επόμενη εβδομάδα στη Λευκωσία

Εργασίες αντικατάστασης εξοπλισμού σηματοδότησης θα διενεργούνται την επόμενη εβδομάδα σε περιοχές της Λευκωσίας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων οι εργασίες οι οποίες θα ξεκινούν μετά την πρωινή ώρα αιχμής την βδομάδα 30/9/2019 - 4/10/2019 και αναμένεται να ολοκληρώνονται πριν την απογευματινή ώρα αιχμής, εκτός απροόπτου, θα διεξάγονται στις πιο κάτω συμβολές:

Οδός Γρίβα Διγενή/Οδός Αγ. Γεωργίου (Δήμος Λακατάμειας), Λεωφ. Μακεδονιτίσσης/Οδός Ηρώων (Δήμος Έγκωμης), Οδός Αχαιών/Οδός Μετοχίου (Δήμος Λευκωσίας) και Οδός Αγίου Προκοπίου/Οδός Μετοχίου (Δήμος Έγκωμης).

Αναφέρεται ότι οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης ξεκίνησαν από ιδιωτική εταιρεία σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου οκτώ μήνες, προστίθεται.

Οι εργασίες πολιτικής μηχανικής και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε φωτοελεγχόμενη συμβολή θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας, εκτός από περιπτώσεις στις οποίες θα διεξάγονται εργασίες προηγουμένως.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία στις συμβολές θα ελέγχεται από σύστημα προσωρινών φώτων τροχαίας ή θα γίνεται διαχείριση της κυκλοφορίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται «για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υφυπουργείο Καινοτομίας: Τέταρτη καλύτερη στην Ε.Ε. για την περίοδο από το 2018 έως σήμερα στο EIS η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο
Βελτιωμένη επίδοση από το 2018, αλλά...«Μέτριος καινοτόμος» και στην 17η θέση μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. η Κύπρος
Αρχή Λιμένων: Άμεση αντίδραση για πετρελαιοκηλίδα στη θαλάσσια περιοχή Μονής-Δρομολογήθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης
Επίσκεψη Μακρόν στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Ν. Χριστοδουλίδης-Θα υπογραφεί αναβαθμισμένη στρατηγική συνεργασία
Μαρία Παναγιώτου: Ανάγκη ευέλικτων μέτρων στήριξης γεωργών με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία
Προχωρούν σε νέες επενδύσεις και «διψούν» για προσωπικό οι επιχειρήσεις της Λεμεσού-Τα ευρήματα του βαρόμετρου του ΕΒΕΛ
Βαρυσήμαντα μηνύματα εργοδοτών στις συντεχνίες για την ΑΤΑ…«Δεν θα έχουν το αποτέλεσμα που θέλουν με τις απεργίες»
Ανοικτό το ενδεχόμενο αναπομπής του νόμου για τις πολλαπλές συντάξεις-Περιμένει Νομική Υπηρεσία ο Χριστοδουλίδης
Με απώλειες άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ