Lordos Plastics: Η αβεβαιότητα στις τράπεζες δεν βοηθά το λιανεμπόριο

Ζημιά €197,552 παρουσίασε η Lordos United Plastics για το πρώτο εξάμηνο του 2019 σε σύγκριση με ζημιά €50,395 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τις μη ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις που ανακοίνωσε η εταιρεία, ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος ανήλθε στα €10,1 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2019 έναντι €10,4 εκατ. το περσινό πρώτο εξάμηνο, σημειώνοντας μείωση 2,05% ή €213,340, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των εξαγωγών.

Εξάλλου, το μεικτό κέρδος ανήλθε σε €2,4 εκατ. (23,82% επί του κύκλου εργασιών έναντι 24,55% του πρώτου εξαμήνου του 2018), με τη μείωση να οφείλεται κυρίως στην αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το καθαρό κόστος χρηματοδότησης ανέρχεται σε €205,627 σε σχέση με €243,857 καταγράφοντας μείωση 15,68%, λόγω της μείωσης τραπεζικών εξόδων εξαιτίας της αλλαγής τρόπου πληρωμής πελατών του εξωτερικού.

Η αβεβαιότητα στον τραπεζικό τομέα δεν βοηθά στην ανάπτυξη του λιανεμπορίου
Όσον αφορά τις προοπτικές του δευτέρου εξαμήνου της χρονιάς, η Lordos United Plastics αναγνωρίζοντας ότι το γενικότερο κλίμα στην Κύπρο παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, εντούτοις επισημαίνει ότι η αβεβαιότητα που εξακολουθεί να ταλανίζει τον τραπεζικό τομέα δεν βοηθά στην ανάπτυξη της αγοράς λιανικού εμπορίου. Η εταιρεία προβλέπει ότι το κλίμα θα συνεχίσει να δείχνει σημάδια βελτίωσης και αυτό αναμένεται να έχει θετικό αντίχτυπο στα αποτελέσματα του Συγκροτήματος.

Για το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, η διεύθυνση του Συγκροτήματος έχει θέσει ως στόχο την αύξηση του κύκλου εργασιών μέσω των εξαγωγών, αλλά και την εισαγωγή καινούργιων προϊόντων στην αγορά, όπως συνάμα και τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Δειτε Επισης

Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη