Powered by

Σ. Περδίος: Φθινόπωρο η νέα στρατηγική τουρισμού 2020 – 2030

Εντός Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου αναμένεται να καταρτιστεί το τελικό στρατηγικό πλάνο για την Τουριστική Στρατηγική της Κύπρου 2020 - 2030. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος μιλώντας στο IN Business για την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό.
 
Όπως είπε, ζητήθηκαν απόψεις και εισηγήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων τουρισμού για τη βελτίωση του προϊόντος της Κύπρου. «Η επιχειρηματική στόχευση ανακοινώθηκε τέλη Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει τις αγορές στις οποίες θα επενδύσουμε τα επόμενα δέκα χρόνια, τις ειδικές μορφές τουρισμού, τα trends και το lifestyle των ετών που έπονται», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμα: Οι 13 μεγαλύτεροι ξενοδόχοι της Λεμεσού

Διαβάστε ακόμα: Τρ. Κύπρου: 5 ακίνητα για €30 χιλιάδες στην Ελλάδα
 
Τόνισε πως στο παρόν στάδιο το επιχειρησιακό πλάνο βρίσκεται στο τελικό στάδιο του καταρτισμού και θα κατατεθεί γύρω στον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. «Θα περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες δράσεις για τη βελτίωση του προϊόντος μας, χωρισμένες σε τρεις περιόδους: Βραχυπρόθεσμα μέχρι το 2022, μεσοπρόθεσμα την περίοδο 2023 - 2025 και μακροπρόθεσμα την περίοδο 2026 - 2030. Είναι πολύ σημαντικό για μας να γίνει κάτι το οποίο θα αφορά μια δεκαετία κι όχι ένα με δύο μήνες μόνο», ανέφερε.
 
Η επιχειρηματική στόχευση αφορά βασικά και αναπόσπαστα κομμάτια του συνολικού πακέτου της στρατηγικής. Στην στρατηγική θα ενταχθεί το competitive analysis, δηλαδή, ανάλυση του ανταγωνισμού σε κάθε ειδική μορφή τουρισμού, αναλυτική στόχευση ανά εθνικότητα και όλα όσα θεωρούνται ότι αποτελούν το φάσμα της τουριστικής στρατηγικής της Κύπρου.
 
Ολόκληρη η συνέντευξη του Σάββα Περδίου θα δημοσιευτεί στο νέος τεύχος του IN Business που κυκλοφορεί την 1η Σεπτεμβρίου.
 

Δειτε Επισης

Στην William Grant & Sons «The Famous Grouse» και «Naked Malt»-Στην κυπριακή αγορά από την Laiko Cosmos Trading
Πότε ανοίγει ξανά η πύλη καταχώρησης των 260 αιτήσεων για την ηλεκτροκίνηση-Η ανακοίνωση του ΤΟΜ
Μαριλένα Ραουνά: Πέραν των 30.000 συνέδρων στην Κύπρο...Οκτώ διαγωνισμοί για κάλυψη των αναγκών διαμονής
Επιτυχής αναχρηματοδότηση για την Celestyal-Επιταχύνει την στρατηγική ανάπτυξής της
Αύξηση πέραν του 30% για τα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο τετράμηνο-Ανήλθαν στα €582,5 εκ.
Palm Beach Resort: Μια νέα εποχή παραθαλάσσιας ζωής με επενδυτικό χαρακτήρα
Ν. Χριστοδουλίδης: Κομβικής σημασίας για τον κυπριακό τουρισμό το 2025-Το κλειδί για συνέχιση της εξελικτικής του πορείας
Κέντρο Φροντίδας και κατοικιών για ΑμεΑ συνολικού προϋπολογισμού μέχρι €2 εκατ. από τον όμιλο Eurobank
Θ. Μιχαηλίδης: Ανάγκη για ανοίγματα και σε άλλες δυνητικές αγορές...Μπορεί να γίνει αντίστοιχη με του Η.Β. η γερμανική
Emirates: Βελτιώνει την ταξιδιωτική εμπειρία με αναβαθμισμένα αεροσκάφη-Επέκταση της premium οικονομικής θέσης σε νέους προορισμούς