Το Toyota Yaris WRC κατέκτησε το βάθρο στη Γερμανία

Η ομάδα της TOYOTA GAZOO Racing πραγματοποίησε ένα ιστορικό επίτευγμα στο Rallye Deutschland, όπου κατέκτησε και τις 3 θέσεις στο βάθρο των νικητών.

Με τη νίκη του, ο Ott Tänak αύξησε το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα των οδηγών στους 33 βαθμούς, με τους ομόσταβλούς του Kris Meeke και Jari-Matti Latvala να τον ακολουθούν στο βάθρο, στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά στα τελευταία τέσσερα χρόνια, κατά την οποία ένας μόνο κατασκευαστής κατέλαβε όλες τις θέσεις του βάθρου σε έναν γύρο WRC. Το εν λόγω αποτέλεσμα μειώνει τη διαφορά στους οκτώ βαθμούς της ομάδας TGR από την πρώτη ομάδα, στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. 

Ο Tänak είχε το προβάδισμα από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, καθώς ο ίδιος και ο συνοδηγός του Martin Järveoja πέτυχαν την τρίτη νίκη τους, σε ισάριθμα χρόνια, στην απαιτητική γερμανική άσφαλτο. Μετά από μια έντονη μάχη, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ικανοποιητική διαφορά από τους υπόλοιπους, στις τρομακτικές ειδικές διαδρομές του Panzerplatte το απόγευμα του Σαββάτου.

Την τελευταία μέρα τα τρία πληρώματα προστάτευαν τις θέσεις τους, με τον Tanak να κερδίζει τελικά με 20,8 δευτερόλεπτα διαφορά, τελώντας τον πέμπτο θρίαμβο του έτους. Ο  Meeke με συνοδηγό τον Seb Marshall, ανέβηκαν για πρώτη φορά στο βάθρο για την Toyota,  πετυχαίνοντας τη δεύτερη θέση,  ενώ η τρίτη θέση για τον Latvala και τον Miikka Anttila, υπήρξε μια δυναμική επανάληψη του αποτελέσματός τους στον προηγούμενο γύρο στη Φινλανδία. Συγκεντρωτικά υπήρξε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για τον αγώνα που διεξήχθη ουσιαστικά μέσα στην έδρα της Toyota Motorsport GmbH, η οποία έχει τη βάση της κοντά στην Κολωνία και είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του κινητήρα του Toyota Yaris WRC.

Ο οδηγός του προγράμματος TOYOTA GAZOO Racing Rally Challenge, Takamoto Katsuta, τερμάτισε στον πρώτο του αγώνα στο υψηλότερο επίπεδο του WRC, στην ικανοποιητική 10η θέση, οδηγώντας ένα διαφοροποιημένο Toyota Yaris WRC.

Δειτε Επισης

Η Coca-Cola σκοράρει στη συμπερίληψη και την αποδοχή για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς
Νέο βιβλίο: «Η ΜΕΘΟΔΟΣ: Γίνε Αυτός που Πραγματικά Είσαι»
Έναρξη παγκύπριου εράνου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού με την στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου
Ημερίδα Γνωριμίας της 12ης θητείας της κυπριακής Παιδοβουλής με το Συμβούλιο «ΦΩΝΗ»
Συναυλία TELETHON αφιερωμένη στον Στέλιο Πισή-«Για εκείνους που αγαπούν και για εκείνους που ελπίζουν»
«Ποδηλασία Αγάπης» για τα πρόωρα παιδιά από το Ίδρυμα Πάνος Ευριπίδου-Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία
Arla Protein: Έδωσε το σύνθημα για ένα καλοκαίρι γεμάτο ενέργεια στο «Feed your Jump»
ENAVSMA...για μια ξεχωριστή βραδιά Wine and Dine στο ολοκαίνουριο Amyth of Nicosia
Η RSM Cyprus στέλνει μηνύματα ελπίδας στο συμβολικό ταξίδι μεταφοράς της «Βαλίτσας της Χριστοδούλας»
Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου (CITF): Σε τελική ευθεία με δυναμικές παραστάσεις και ενδιαφέροντα workshops