Powered by

Αpple: Δυνατές επιδόσεις στο τρίμηνο

Έστω και με δυσκολίες η Apple πέρασε τον πήχη των προσδοκιών το τρίτο τρίμηνο χρήσης, με τα έσοδά της να επιστρέφουν σε τροχιά αύξησης ύστερα από δύο τρίμηνα πτώσης. 

Το σημαντικότερο στοιχείο, το οποίο και επικρότησαν δίνοντας ώθηση στη μετοχή της οι επενδυτές, είναι για πρώτη φορά από το 2012 λιγότερο από το ήμισυ των συνολικών εσόδων στηρίχθηκε στις πωλήσεις των iPhone. Αυτό σημαίνει ότι ο τεχνολογικός κολοσσός έχει φροντίσει να αναπτύξει επαρκώς τις υπηρεσίες τους, ώστε να αντέξει τον οξύτατο ανταγωνισμό και την κάμψη στη ζήτηση των ακριβών έξυπνων κινητών. 

Τα έσοδα της Apple από υπηρεσίες ανήλθαν στα επίπεδα- ρεκόρ των 11,5 δισ. δολαρίων το συγκεκριμένο τρίμηνο, ενώ ισχυρές ήταν οι επιδόσεις και προϊόντων wearable, όπως το Apple Watch. Μερίδιο 20% στα έσοδα είχαν και οι δύο μεγάλες σειρές προϊόντων, που είναι πλήρως ανεξάρτητες από το iPhone- οι υπολογιστές Mac και τα iPad.

Tα έσοδα από το iPhone ήταν  μειωμένα κατά 12% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα στα 25,99 δισ. δολάρια. Παρόλα αυτά τα συνολικά σκαρφάλωσαν στα 53,8 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει το Bloomberg αυτό αποκαλύπτει ότι η εταιρεία έχει ήδη εισέλθει στη «ζωή μετά τα iPhone». Για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης αναμένει έσοδα 61 έως 64 δισ. δολαρίων. 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders
Δασμοί Τραμπ: Πιέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Το νέο σχέδιο Μερτς για τόνωση της γερμανικής οικονομίας… Φοροελαφρύνσεις-μαμούθ ύψους €46 δις
Κομισιόν: Άνοιξε τον δρόμο για ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2026