powered by

Caius Capital: Ο νέος μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου

Νέο μέτοχο με ποσοστό πέραν του 3% απέκτησε η Τράπεζα Κύπρου, όπως ανακοινώθηκε στο ΧΑΚ.

Η συμμετοχή της Caius Capital, με ποσοστό 3,09% στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην πορεία της Τράπεζας.

Η Caius απέκτησε CFD (Contract for Difference) με μακροπρόθεσμη διάρκεια, δηλαδή ποσοστό 2.85% με λήξη τον Μάιο του 2020 και ποσοστό 0,24% με λήξη τον Ιούνιο του 2021, διαβλέποντας ότι θα επωφεληθεί από την προοπτική αύξηση της της τιμής της μετοχής.

Ποια είναι η Caius
Η Caius Capital, με έδρα το Λονδίνο, είναι διαχειριστής εναλλακτικών επενδύσεων που ιδρύθηκε από τον António Batista και τον William Douglas και επικεντρώνεται σε προβληματικές και ειδικές περιπτώσεις, μακροπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες επενδύσεις σε ολόκληρη την κεφαλαιακή διάρθρωση μέσα σε ένα πλαίσιο που αποτελείται από τρία μέρη: προσδιορισμό επενδυτικών θεμάτων, εκτεταμένη θεμελιώδη έρευνα και προσεκτική διαχείριση κινδύνων. Το επενδυτικό σύμπλεγμα της Caius Capital περιλαμβάνει εταιρικούς εκδότες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κυρίαρχες επιχειρήσεις στην περιοχή ΕΜΕΑ.

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση αναμένεται και από τον οίκο αξιολόγησης Moody's, στην οποία θα τονίζεται ότι οι καταθέσεις της Τράπεζας καθίστανται πιο ασφαλείς, μετά τη νέα ιεράρχηση που προνοεί ο νόμος για εξυγίανση.

Σε μια άλλη εξέλιξη, υπενθυμίζεται ότι εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η εκλογή του Τάκη Αράπογλου ως ανεξάρτητου μη-εκτελεστικού μέλους και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου.

Δειτε Επισης

Συναλλαγές με ασφάλεια με το Apple Pay από την AstroBank
Ελληνική Τράπεζα: Νέα μείωση του βασικού επιτοκίου-Όφελος για 90.000 δανειολήπτες
Ρευστότητα στην οικονομία με τον νέο δανεισμό στα ύψη-Οι καταθέσεις σε Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική
Μειώθηκαν σημαντικά οι ακάλυπτες επιταγές-Μόλις €22.860 η αξία τους τον Απρίλιο
Στην Επ. Οικονομικών οι άμεσες πληρωμές σε όλη την Ευρώπη...Μεταφορά χρημάτων σε μόλις 10 δευτερόλεπτα
ECOMMVERSE από την ECOMMBX...Μια καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα για όλες τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
Διπλή περιβαλλοντική πιστοποίηση για την Ελληνική Τράπεζα
Τα επιτόκια που προσφέρει η κάθε τράπεζα για καταθέσεις και δάνεια
Αφήνει ανοικτό παράθυρο για εξαγορές από την Τράπεζα Κύπρου ο Πανίκος Νικολάου-«Υπάρχουν επιλογές...»
Μαγνητίζει η Τράπεζα Κύπρου-Διαφοροποίηση μετοχικής βάσης με προσέλκυση ξένων funds και θεσμικών επενδυτών