Powered by

Κίνα: Πτωτικά κινήθηκε η παραχώρηση νέων δανείων

Υποχώρηση παρουσιάζει ο αριθμός των νέων δανείων που παραχώρησαν τον Απρίλιο οι κινεζικές τράπεζες, μετά το ρεκόρ του πρώτου τριμήνου του έτους, που δημιούργησε φόβους για αύξηση των προβληματικών δανείων, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η κινεζική τράπεζα θα συνεχίσει την υποστηρικτική πολιτική για την οικονομά, καθώς οι εμπορικές εντάσεις επιδεινώνονται.

Με βάση στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας, οι κινεζικές τράπεζες παραχώρησαν νέα δάνεια ύψους 1,02 τρισεκατομμυρίων γιουάν (150,2 δις δολάρια), αρκετά χαμηλότερα από το 1,2 τρις γιουάν που ήταν η πρόβλεψη σφυγμομέτρησης του πρακτορείου Reuters και πολύ πιο κάτω από το ρεκόρ νέων δανείων που παραχωρήθηκαν τον Μάρτιο ύψους 1,69 τρις γιουάν.

Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα δείχνουν επίσης ότι ο ευρύτερος δείκτης παροχής χρήματος Μ2 αυξήθηκε κατά 8,5% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, συνάδοντας με τις εκτιμήσεις αλλά ελαφρώς χαμηλότερα από τον προηγούμενο μήνα.

Το υπόλοιπο των δανείων αυξήθηκε κατά 13,5% σε ετήσια βάση, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες και πιο κάτω από το 13,7% του Μαρτίου. Εξάλλου η άνοδος του υπολοίπου της συνολικής κοινωνικής χρηματοδότησης, που αποτελεί ένα ευρύ δείκτη παροχής ρευστότητας στην οικονομία, υποχώρησε τον Απρίλιο στο 10,4% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με 10,7% τον προηγούμενο μήνα. Ο ρυθμός αύξησης της κοινωνικής χρηματοδότησης αποτελεί μια μέτρηση των πιστωτικών συνθηκών στη χώρα.

Η συνολική κοινωνική χρηματοδότηση τον Απρίλιο υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο και ανήλθε στα 1,36 τρις γιουάν σε σύγκριση με 2,86 τρις τον προηγούμενο μήνα.
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders