powered by

Οφέλη από την εντατική Αξιοποίηση αποβλήτων Γυαλιού

Κύπρος, Ελλάδα, Βέλγιο κι Αλβανία συνεργάζονται δυναμικά σε ένα εξαιρετικά φιλόδοξο έργο. Οι Δήμοι Παραλιμνίου, Μεγάρων και Vlora, από Κύπρο, Ελλάδα και Αλβανία αντίστοιχα, το Πανεπιστήμιο Πατρών (Ελλάδα), το Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Frederick (Κύπρος), το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Τιράνων (Αλβανία) και το Καθολικό Πανεπιστήμιο Leuven (Βέλγιο), υλοποιούν το έργο Invalor 101 - A network for joint valorization of material flows in tourist areasΣκοπός του Έργου είναι η αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης γυαλιού, το οποίο συσσωρεύεται σε τουριστικές περιοχές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
 
Στο πλαίσιο του Έργου θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι με τίτλο «Οφέλη από την εντατική αξιοποίηση αποβλήτων γυαλιού στις τουριστικές περιοχές», τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου. Κατά τη διάρκειά του εργαστηρίου, εκπρόσωποι του έργου θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για το έργο και τις δράσεις του. Πιο συγκεκριμένα, ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, Δρ Δημήτρης Νικολαΐδης (Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Frederick), θα αναλύσει μελέτη σχετικά με την αντίληψη του κοινού για την ανακύκλωση. Αναγνωρίζοντας την επιβεβλημένη ανάγκη για ανακύκλωση αλλά και την ανάγκη εμπλοκής όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού ατόμων προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία μια τέτοια προσπάθεια, η μελέτη παρουσιάζει τα προκαταρκτικά στοιχεία σχετικής έρευνας, η οποία επικεντρώνεται στις αντιλήψεις του κοινού γύρω από θέματα ανακύκλωσης.
Περισσότερες πληροφορίες για το Εργαστήρι και τη Θεματολογία, ΕΔΩ
 
Το Έργο επικεντρώνεται στην κατάλληλη επεξεργασία με τεχνικές γεωπολυμερισμού, μέσα από την οποία θα υλοποιηθεί προσπάθεια για την παραγωγή νέων δομικών υλικών. Με τον τρόπο αυτό, θα αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό ανακύκλωσης του γυαλιού, συνεισφέροντας στην επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος στους τουριστικούς Δήμους, με παράλληλα περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά οφέλη. Για το συγκεκριμένο Έργο, ο Δήμος Παραλιμνίου σκοπεύει να εγκαταστήσει μια προσωρινή πιλοτική μονάδα επεξεργασίας των αποβλήτων από γυαλί, από τα οποία -αφού επεξεργαστούν- θα παραχθούν οικοδομικά υλικά που ο Δήμος θα χρησιμοποιεί κατόπιν για δικές του ανάγκεs.
 
Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα INTERREG V-B BALKAN-MED 2014-2020. Το “Balkan-Mediterranean Programme 2014-2020” είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας, με τη συμμετοχή πέντε χωρών, τριών κρατών-μελών της Ε.Ε. (Βουλγαρία, Κύπρος και Ελλάδα) και δύο -υποψήφιων προς ένταξη στην Ε.Ε.- χωρών (Αλβανία και Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας). Ο γενικός στόχος του προγράμματος Balkan Med είναι η προώθηση μιας ολοκληρωμένης εδαφικής ανάπτυξης και συνεργασίας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αειφορίας της επιλέξιμης περιοχής.
 
Το Εργαστήρι απευθύνεται σε: Δημάρχους, Δημοτικά Συμβούλια, Κοινοτάρχες και Κοινοτικά Συμβούλια ιδιοκτήτες και Γενικούς διευθυντές Ξενοδοχειακών Μονάδων, ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής, Υγειονομικές Υπηρεσίες, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, λειτουργούς του Τμήματος Περιβάλλοντος, εταιρείες Ανακύκλωσης
Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής.
Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ ΕΔΩ
 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:
Τ: 22505555 │Φ: 22679820 │ email: events@imhbusiness.com
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Η Κύπρος αναλαμβάνει τη φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα 2026
Η Cablenet σε μια εκδήλωση αποκλειστικά για τους real estate επαγγελματίες
Παν. Νεάπολις Πάφος: Εικονική ποινική δίκη για την ενδοοικογενειακή βία από φοιτητές της Νομικής Σχολής
Τα συμπεράσματα ημερίδας για την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου
Στρατηγική συνεργασία Astras Oncology Network και Genekor Medical SA-Ο κεντρικός άξονας και οι βασικοί της πυλώνες
Η ψυχική υγεία των νέων στην Κύπρο: Από τη σιωπή στη δράση-Αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και προοπτικές
Ανοιχτή πρόσκληση στον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης για στήριξη από το Λάρνακα 2030
Επιχειρηματική αποστολή ΚΕΒΕ στη Φινλανδία-Ενίσχυση συνεργασίας σε ναυτιλία και της θαλάσσια τεχνολογία
Μάριος Καπιρής: Ηγεσία στη μείωση ψηφιακής βλάβης και προστασία της ιδιωτικότητας
Ολύμπιος Τουμάζου: Οι νέες διατροφικές τάσεις και η σύνδεσή τους με τη μείωση βλάβης