powered by

9ο Nicosia Economic Congress: Το κορυφαίο χρηματοοικονομικό γεγονός της πρωτεύουσας

Τις τελευταίες οικονομικές τάσεις κι εξελίξεις που καταγράφονται στην Κύπρο, καθώς και τα διεθνή δεδομένα του οικονομικού κλάδου που επηρεάζουν την oικονομία του νησιού απασχόλησαν το 9ο Nicosia Economic Congress που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου στο ξενοδοχείο Hilton Park.

Επίτιμος προσκεκλημένος στο κορυφαίο χρηματοοικονομικό γεγονός της πρωτεύουσας ήταν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιτυχημένες οικονομικές πολιτικές της Κύπρου.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης αφού αναφέρθηκε στο πλάνο που υπάρχει για το θέμα που προέκυψε με τους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων επισήμανε την πρόοδο που υπάρχει σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας.
 

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Κωνσταντίνος Ηροδότου στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του αναφέρθηκε στα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια που αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για την κυπριακή οικονομία.

Ξεχωριστή παρουσία στον συνέδριο ήταν αυτή του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή, Stephen Lillie ο οποίος διαβεβαίωσε πως σε ενδεχόμενο Brexit δεν θα επηρεαστεί η ζωή των βρετανών κατοίκων της Κύπρου όπως και αυτή των κύπριων που διαμένουν στη Βρετανία.
 
Το παρόν τους στο συνέδριο έδωσαν υπουργοί, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί και αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Διοργανωτές του συνεδρίου ήταν ο ΣΕΛΚ και το περιοδικό GOLD. Συντονιστής η IMH και κύριος χορηγός η Alpha Bank Cyprus Ltd
 

Δειτε Επισης

Η Κύπρος αναλαμβάνει τη φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα 2026
Το μήνυμα Νίκου Χριστοδουλίδη για την αξιολόγηση Fitch-«Συνεχίζουμε με σοβαρότητα…»
Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών για αξιολόγηση Fitch-Αναγνώριση της σταθερής δημοσιονομικής πορείας
Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Κύπρου σε Α- με σταθερή προοπτική ο Fitch… Οι κύριοι παράγοντες στους οποίους βασίστηκε
Η Cablenet σε μια εκδήλωση αποκλειστικά για τους real estate επαγγελματίες
Αναβαθμίζεται το αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-Βελτιωτικά έργα για την ομαλή λειτουργία και τη διευκόλυνση σκαφών
Φάνος Λεβέντης: Διαφωνούν και οι εργαζόμενοι με τη νομοθετική ρύθμιση των tips-Δεν θα εξυπηρετήσει τίποτα
Φρέναραν οι εγγραφές σαλούν-Οι μάρκες που πρωταγωνιστούν στην αγορά αυτοκινήτων
Παν. Νεάπολις Πάφος: Εικονική ποινική δίκη για την ενδοοικογενειακή βία από φοιτητές της Νομικής Σχολής
Τα συμπεράσματα ημερίδας για την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου