Έτοιμα τα νέα κράνη εικονικής πραγματικότητας του Facebook

Η εμπορική διάθεση ξεκινά για τα κράνη εικονικής πραγματικότητας της Oculus, η οποία ανήκει στο Facebook. Τα Oculus Rift S και Quest VR έχουν παρουσιαστεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά τώρα φαίνεται πως ήρθε η στιγμή της έναρξης της εμπορικής τους πορείας στην αγορά.
 
Το Oculus Quest είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα εικονικής πραγματικότητας, το οποίο μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, αφού διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 835. Έχει οθόνη τεχνολογίας OLED, με ανάλυση 2880×1600 pixels, πράγμα που σημαίνει ότι το κάθε μάτι μπορεί να βλέπει εικόνες ανάλυσης 1440×1600 pixels. Η συχνότητα ανανέωσης της οθόνης είναι τα 72 Hz.
 
Το κράνος αυτό θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, η μία εκ των οποίων θα έχει εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 64 GB, ενώ η άλλη θα έχει εσωτερική μνήμη 128 GB. Στις ΗΠΑ, η τιμή διάθεσης στην αγορά θα είναι 399 και 499 δολάρια, αντίστοιχα.
 
Το Oculus Rift S είναι πιο ισχυρό από το Quest. Η βασική χρήση στην οποία προορίζεται το εν λόγω κράνος είναι το Virtual Reality gaming. Έχει αναπτυχθεί από κοινού με τη Lenovo, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία σημειώνει πως έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπειρία εμβύθισης. Για το σκοπό αυτό έχει δοθεί έμφαση στο κομμάτι της οθόνης, η οποία έχει ανάλυση 2560×1440 pixels, μία ανάλυση που υπόσχεται πράγματι πολύ χορταστικές εικόνες.
 
 
Οι φακοί Fresnel με την οθόνη LCD, βοηθούν στην καταπολέμηση των φαινομένων της θαμπάδας, σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η μητρική της Oculus, δηλαδή το Facebook, σημειώνοντας παράλληλα ότι σε αυτή την περίπτωση, οι οθόνες του Rift S προσφέρουν κατά 42% περισσότερα pixels από το κράνος που αντικαθιστά. Αυτό το γεγονός δείχνει τον σαφή gaming προσανατολισμό που έχει το Oculus Rift S, καθώς θέλει να προσφέρει μία όσο το δυνατόν πιο ζωντανή απεικόνιση του εικονικού κόσμου.
 

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι