powered by

Χ. Βασιλείου: Ζούμε στην εποχή της διαφάνειας

«Τα προηγούμενα χρονιά είχαμε επενδυτές που χρησιμοποιούσαν την Κύπρο για να επενδύσουν μέσω αυτής. Τώρα το στοίχημα είναι οι επενδυτές αυτοί να επενδύσουν στην Κύπρο. Έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε επενδυτές που επενδύουν πλέον στην χώρα μας στον τουριστικό τομέα, στον φαρμακευτικό τομέα, στα επενδυτικά ταμεία, στις ασφαλιστικές εταιρείες και στο retail.» Αυτό ανέφερε στο InBusinessNews o Χρίστος Βασιλείου, Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της KPMG.

Σύμφωνα με τον Χρίστο Βασιλείου οι αλλαγές αυτές προκύπτουν από την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας μας. Η Κύπρος έχει περάσει το διάστημα που ήταν ένας προορισμός με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και πλέον ζούμε στη εποχή της διαφάνειας.
 
Αυτές οι εξελίξεις επηρεάζουν σημαντικά τον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών. Οι επαγγελματίες του χώρου θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν ανάλογα για τους επενδυτές που θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν την χώρα. Το μοντέλο τους θα πρέπει να  είναι τέτοιο που θα επενδύσουν σε επαγγελματίες και τεχνική κατάρτιση του κόσμου τους για να μπορέσουν να καταστήσουν την χώρα μας ως ένα ελκυστικό επενδυτικό σταθμό.
 

 

Δειτε Επισης

Η Κύπρος αναλαμβάνει τη φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα 2026
Η Cablenet σε μια εκδήλωση αποκλειστικά για τους real estate επαγγελματίες
Παν. Νεάπολις Πάφος: Εικονική ποινική δίκη για την ενδοοικογενειακή βία από φοιτητές της Νομικής Σχολής
Τα συμπεράσματα ημερίδας για την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου
Στρατηγική συνεργασία Astras Oncology Network και Genekor Medical SA-Ο κεντρικός άξονας και οι βασικοί της πυλώνες
Η ψυχική υγεία των νέων στην Κύπρο: Από τη σιωπή στη δράση-Αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και προοπτικές
Ανοιχτή πρόσκληση στον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης για στήριξη από το Λάρνακα 2030
Επιχειρηματική αποστολή ΚΕΒΕ στη Φινλανδία-Ενίσχυση συνεργασίας σε ναυτιλία και της θαλάσσια τεχνολογία
Μάριος Καπιρής: Ηγεσία στη μείωση ψηφιακής βλάβης και προστασία της ιδιωτικότητας
Ολύμπιος Τουμάζου: Οι νέες διατροφικές τάσεις και η σύνδεσή τους με τη μείωση βλάβης