«Καταπολεμώντας την παραπληροφόρηση μέσω της Παιδείας για τα Μέσα»
10:50 - 20 Μαΐου 2019

Tο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ευρωπαϊκό έργο Horizon 2020 Co-Inform*, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο διοργανώνουν διήμερο συνέδριο το οποίο εστιάζει στη συζήτηση του θέματος της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης μέσω της Παιδείας για τα Μέσα. Υποστηρικτής του συνεδρίου, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.
Το συνέδριο «Καταπολεμώντας την παραπληροφόρηση μέσω της Παιδείας για τα Μέσα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λεμεσό, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση διάφορων κοινωνικών ομάδων για το θέμα αυτό και στην παρουσίαση μεθόδων και εργαλείων για την καλλιέργεια κριτικής σκέψης και την ορθότερη χρήση των διαδικτυακών μέσων επικοινωνίας. Το συνέδριο θα περιλαμβάνει δημόσιες συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές, διαδραστικές δραστηριότητες, και βιωματικά εργαστήρια για ανάπτυξη δεξιοτήτων.
Το συνέδριο είναι ανοιχτό σε άτομα που ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους για το ζήτημα της παραπληροφόρησης και της αντιμετώπισής της.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν παράλληλα, διαδραστικά εργαστήρια για μαθητές δημοτικής εκπαίδευσης, νέους (ηλικίας 18-24), εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους, και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.
Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει προ-εγγραφής. Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.
Τα εργαστήρια για τους μαθητές δημοτικής εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς θα διεξαχθούν στα Ελληνικά, ενώ τα εργαστήρια για δημοσιογράφους και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, καθώς και οι δημόσιες συζητήσεις, θα διεξαχθούν στα αγγλικά.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, τους Διοργανωτές και τις Εγγραφές επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα του Συνεδρίου.