powered by

ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Εκδήλωση διαμαρτυρίας δανειοληπτών

Με συμβολική ειρηνική εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα 8 Απριλίου στο κατάστημα της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας στη Λεμεσό, οι δανειολήπτες εξέφρασαν την δυσφορία και την αγανάκτηση τους για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τους τραπεζικούς υπάλληλους της ΣΕΔIΠΕΣ /AΛTAMIRA. 

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος δεκάδες δανειολήπτες που διαμαρτυρήθηκαν στην διευθύντρια που ήταν παρούσα κατά την ώρα της εκδήλωσης, προτρέποντας την να μεταφέρει στους ανωτέρους της τα έντονα αισθήματα των δανειοληπτών.  

Παρόμοιες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας. 

«Πιο συγκεκριμένα οι δανειολήπτες είχαν αναφερθεί μεταξύ άλλων στους εκβιασμούς και στις απειλές που τους εγίνοντο αν δεν αποδέχονταν τις παράνομες υπερχρεώσεις και τα ψηλά επιτόκια που οι συγκεκριμένοι τραπεζικοί υπάλληλοι επέμεναν να επιβάλουν. Οι απειλές περιλάμβαναν κυρίως την άμεση προώθηση εκποιήσεων των υποθηκευμένων ακίνητων», αναφέρει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ.

Προσθέτει ακόμα ότι οι δανειολήπτες απαιτούν να γίνονται  δίκαιες και μακροχρόνιες αναδιαρθρώσεις των δανείων τους με λογικά επιτόκια όπως επιβάλλει σχετική Οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας. «Επιπρόσθετα, θα πρέπει να αφαιρεθούν οποιοιδήποτε τόκοι επιβλήθηκαν για την περίοδο από τον Αύγουστο 2018  μέχρι και σήμερα, δεδομένου ότι δεν γίνονται ουσιαστικές προσπάθειες αναδιάρθρωσης και ο ρόλος των υπάλληλων που ασχολούνται με το θέμα περιορίζεται σε απειλές και εκβιασμούς», τονίζει ο Σύνδεσμος.

«Οι ΣΕΔΙΠΕΣ / ΚΕΔΙΠΕΣ θα πρέπει να πάψουν να προωθούν εκτελέσεις διαιτητικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί εναντίον χιλιάδων δανειοληπτών του πρώην Συνεργατισμού, είτε έχουν εγγραφεί στα Επαρχιακά Δικαστήρια ως δικαστικές αποφάσεις είτε όχι. Θα πρέπει επίσης άμεσα να σταματήσουν να ενοχλούν όλους τους εγγυητές των δάνειων που έχουν παραχωρήσει. Στην πρόσφατη απόφαση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου γίνεται ειδική μνεία για το ότι η απόφαση δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη υπόθεση που εκδικάστηκε. Ο Νοών Νοείτο», σημειώνεται καταληκτικά.  

Δειτε Επισης

Οι τρεις βασικοί πυλώνες στους οποίους εστίασε το ετήσιο οικονομικό φόρουμ του CFA Society Cyprus
ΕΚΤ: Πότε κλείνει ο κύκλος μείωσης των επιτοκίων-Τι βλέπουν οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι αγορές
Στρέφονται νομικά κατά της Booking.com οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι-Στηρίζει την συλλογική δράση ο ΠΑΣΥΞΕ
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Άρθρο του CEO της Eurobank Φωκίωνα Καραβία: Ινδία, ένας στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα και την Κύπρο
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε 346.230 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Τράπεζα Κύπρου: Ανταποκρίνεται εκ νέου άμεσα στις αποφάσεις της ΕΚΤ και μειώνει το επιτόκιο κατά 0.25%
Δρ. Ρατζίβ Σινγκ: Σημαντικός ο ρόλος του Συμβουλίου IGC για την οικονομική συνεργασία Ινδίας-Ελλάδας-Κύπρου
Κ. Φυτιρής: Κίνητρα για να προσελκύσουμε μεγάλα σκάφη αναψυχής στην Κύπρο-Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί
Τα πολεοδομικά κίνητρα για προσιτή στέγη και όσα πρέπει να ξέρουν οι developers-«Εμφανής η απήχηση του Σχεδίου»