ΟΕΒ: Προκλητική η νέα απεργία στο λιμάνι

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καταδικάζει την σημερινή νέα στάση εργασίας των εργαζομένων της Εταιρείας Eurogate Container Terminal Ltd στο Λιμάνι Λεμεσού, σημειώνοντας ότι «για ακόμα μία φορά και σε διάστημα μερικών εβδομάδων, οι εργαζόμενοι κατήλθαν σε στάση εργασίας κατά παράβαση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και των νομοθεσιών του κράτους, αξιώνοντας αυξήσεις και φιλοδωρήματα πέραν των όσων περιλαμβάνονται στη Συλλογική Σύμβαση που υπογράφτηκε τον περασμένο μήνα μεταξύ της Εταιρείας και των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ».

Όπως αναφέρει η ΟΕΒ, «η κατάσταση στο Λιμάνι Λεμεσού με τις αδικαιολόγητες και προκλητικές απεργίες μικρών αλλά πανίσχυρων ομάδων συνδικαλιστικών συμφερόντων έχει φτάσει στο απροχώρητο. Χωρίς να υπάρχει παραβίαση της Σύμβασης και λειτουργώντας εντελώς εκτός των διαδικασιών και εργασιακών θεσμίων, με πλήρη περιφρόνηση για τα συμφέροντα του λιμανιού και της οικονομίας, οι εργαζόμενοι αυτοί εκβιάζουν το σύνολο της οικονομίας για το προσωπικό τους συμφέρον».

Η ΟΕΒ έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι η εκδήλωση τέτοιων συμπεριφορών γίνεται εφικτή λόγω της απουσίας ρυθμιστικού πλαισίου για τις απεργίες στις ουσιώδεις υπηρεσίες. «Η οικονομία και η κοινωνία έχουν διαχρονικά υποφέρει σημαντικά από την απουσία προστατευτικού πλαισίου  της λειτουργίας των ουσιωδών υπηρεσιών», επισημαίνει η Οργάνωση.

Η ΟΕΒ καλεί για χιλιοστή φορά την Πολιτεία να προστατεύσει την οικονομία, τους φορολογούμενους, τις θυσίες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και να λάβει αποφασιστικά μέτρα προχωρώντας αμέσως στην νομοθετική ρύθμιση του δικαιώματος της απεργίας στις ουσιώδεις υπηρεσίες.

Δειτε Επισης

Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο της Ε.Ε. η Μαρία Παναγιώτου- Συζητείται απλούστευση της ΚΑΠ
Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση της Ε.Ε. σε ΑΑΑ με σταθερή τάση ο Morningstar DBRS
Ν. Χριστοδουλίδης: Εθνική αποστολή με πανευρωπαϊκή διάσταση για την Κ.Δ. η Προεδρία της Ε.Ε. το 2026
Γ. Παπαναστασίου: Αξιόπιστο κέντρο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Η σημασία του Great Sea Interconnector
Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση