Καταχρηστικές Ρήτρες Τραπεζών

Η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή στην Κύπρο εξετάζοντας παράπονα καταναλωτών, τα οποία αφορούν συμβάσεις που έχουν συναφθεί με τις Τράπεζες, έχει κρίνει ως καταχρηστικές αρκετές πρόνοιες οι οποίες περιλαμβάνονται στις συμβάσεις αυτές.

Με την έκδοση των αποφάσεων αυτών της Υπηρεσίας, δεν υποχρεούνται οι Τράπεζες να αναθεωρήσουν τις σχετικές πρόνοιες και να τις αφαιρέσουν από τις συμβάσεις τους.

Η Υπηρεσία όμως έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Δικαστήριο ζητώντας την έκδοση απαγορευτικού διατάγματος ως προς την εφαρμογή των κρινόμενων προνοιών ως καταχρηστικών ρητρών κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα. Η καταχρηστικότητα των προνοιών αυτών έχει ελεχθεί και επιβεβαιωθεί και σε σωρεία αποφάσεων διαφόρων Δικαστηρίων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι όμως της Κύπρου, και έχουν αφαιρεθεί οι πρόνοιες αυτές από τις συμβάσεις των Τραπεζών. Οι καταναλωτές όμως, στη σκιά και των αποφάσεων της Υπηρεσίας αλλά και των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, μπορούν σε περίπτωση που η Τράπεζα προχωρήσει με δικαστικά μέτρα εναντίον τους σε σχέση με τέτοιου είδους συμβάσεις, να προσβάλουν τις καταχρηστικές πρόνοιες ώστε να μην τους δεσμεύουν.

Η Νότα Πελεκάνου είναι Υπεύθυνη Δικαστηριακού Τμήματος στην Πύργου Βάκης 

Δειτε Επισης

Η απόφαση της ΕΚΤ να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη δεν προκαλεί έκπληξη
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάτησε «στοπ» στις αναφορές βιωσιμότητας: Πώς πρέπει να το εκλάβουν οι επιχειρήσεις;
Οι δασμοί Τραμπ και η ανάγκη διαφύλαξης των εξαγωγών του χαλλουμιού ΠΟΠ
Η εναλλακτική των ακινήτων στους κλυδωνισμούς των χρηματαγορών λόγω δασμών
Ρυθμισμένο lobbying στην Κύπρο: Μια νέα θεσμική πραγματικότητα
Δασμοί και ανταγωνιστικότητα: Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει;
Startups & ΜμΕ στην Κύπρο: Προκλήσεις, ευκαιρίες και ο ρόλος του κατάλληλου συμβούλου
Μπορούν οι δασμοί του Τραμπ να διασώσουν την αμερικανική οικονομία από το δυσβάσταχτο χρέος;
Ευκαιρίες και προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης
Μειώνει η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης τη σημασία των soft skills;