Το μεγάλο «στοίχημα» της Airbus στην Κίνα

Η Airbus εξετάζει το ενδεχόμενο συναρμολόγησης του πιο πρόσφατου μοντέλου του αεροσκάφους A330neo στην Κίνα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να κερδίσει παραγγελίες για το αεροπλάνο σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές αγορές στον κόσμο, σύμφωνα με ανθρώπους με γνώση του θέματος.

Η Airbus ίσως επεκτείνει το υπάρχον εργοστάσιό της στο Tianjin για να καλύψει τις ανάγκες συναρμολόγησης του μοντέλου, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση, δήλωσαν οι πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές. Το σχέδιο μπορεί να μην προχωρήσει, προειδοποιούν. Ένας εκπρόσωπος της Airbus αρνήθηκε να προβεί στο οποιοδήποτε σχόλιο.

Η Airbus προσφέρθηκε στο παρελθόν να κατασκευάσει το A380 superjumbo της στην Κίνα με αντάλλαγμα παραγγελίες από τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας, αλλά αυτή η πρόταση απορρίφθηκε εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την καταλληλότητα του αεροπλάνου για την τοπική αγορά, σύμφωνα με δύο άτομα. Το μικρότερο και αποδοτικότερο από πλευράς καυσίμου A330neo ταιριάζει ενδεχομένως καλύτερα στη συγκεκριμένη αγορά, με περισσότερα από 200 αεροσκάφη του αρχικού μοντέλου να έχουν ήδη πωληθεί στην ασιατική χώρα.

Η κίνηση για την επέκταση του εργοστασίου στην Tianjin – το οποίο σήμερα συναρμολογεί το μοντέλο A320 της Airbus – έρχεται τη στιγμή που η Rolls-Royce λέγεται ότι προτίθεται να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στην Κίνα για να εξασφαλίσει μια συμφωνία πώλησης κινητήρων για το αεροπλάνο που αναπτύσσεται από την εταιρεία Commercial Aircraft Corp. of China (ή Comac). Η βρετανική εταιρεία προωθεί ένα εξελιγμένο μοντέλο του κινητήρα Trent 7000 για το συγκεκριμένο αεροσκάφος, το οποίο είναι και η μοναδική επιλογή για το A330neo.

Η Κίνα πρόκειται να γίνει η μεγαλύτερη αεροπορική αγορά παγκοσμίως την επόμενη δεκαετία και θα χρειαστεί σχεδόν 8,000 αεροσκάφη αξίας 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Boeing Co.

Ο Πρόεδρος Xi Jinping έχει επίσης ορίσει την αεροδιαστημική βιομηχανία ως κλάδο προτεραιότητας, ενθαρρύνοντας τους δυτικούς παραγωγούς να ανοίξουν εργοστάσια στη χώρα.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι