«Πρωταθλήτρια» του λόμπινγκ για το 2018 η Amazon

Η επιρροή της Amazon στην Ουάσινγκτον δεν σταματά να μεγαλώνει. Ο τεχνολογικός γίγαντας απασχόλησε την περασμένη χρονιά τους περισσότερους κυβερνητικούς παράγοντες για να ασκήσει πολιτική πίεση υπέρ των συμφερόντων της στην αμερικανική πρωτεύουσα, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο. 
 
Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους η Amazon ήρθε σε επαφή με 40 διαφορετικές ομοσπονδιακές οντότητες οι οποίες ασχολούνται με 21 ξεχωριστούς τομείς άσκησης κυβερνητικής πολιτικής, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Axios. Μόνο η Google ήταν η εταιρεία που απασχόλησε περισσότερους τομείς δημόσιας διοίκησης από την Amazon.
 
Όσον αφορά τα χρήματα που ξόδεψε η Amazon, αυτά έφτασαν τα 14,4 εκατ. δολάρια. Έτσι, βρέθηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από την Alphabet που πλήρωσε για λόμπινγκ 21 εκατ. δολάρια. Παρότι ολόκληρη η τεχνολογική βιομηχανία των ΗΠΑ ξόδεψε σχεδόν τα μισά χρήματα για άσκηση πολιτικής πίεσης σε σύγκριση με τα 280 εκατ. της φαρμακοβιομηχανίας, είναι χαρακτηριστικό ότι για την Amazon η αύξηση των εξόδων για αυτόν τον σκοπό έχει εκτοξευτεί κατά 420% από το 2012 μέχρι σήμερα.
 
Τα θέματα που απασχόλησαν κυρίως την Amazon αφορούσαν στην ουδετερότητα του διαδικτύου και τα επίπεδα ασφαλείας δεδομένων. Σύμφωνα με το Axios, άλλα θέματα για τα οποία η Amazon άσκησε λόμπινγκ ήταν οι τομείς της αυτόνομης οδήγησης και της χρήσης drones.
 
Παρότι η δύναμη της Amazon στους κόλπους της Ουάσινγκτον αυξάνεται διαρκώς, η εταιρεία δεν έχει βρεθεί ακόμη αντιμέτωπη με ζητήματα που αφορούν τον ανταγωνισμό, καθώς οι πολύ χαμηλές τιμές της αναγνωρίζονται ως θετικό στοιχείο για την τσέπη του μέσου Αμερικανού πολίτη. Πάντως υπάρχουν φωνές μέσα το Κογκρέσο, όπως αυτή της Elizabeth Warren, η οποίες ζητούν από εταιρείες με τεράστια επιρροή όπως οι Amazon, Facebook και Google, να τεθούν υπό τον έλεγχο των αρχών.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι