Ημερίδα: «Air Quality in Balkan-Med: Challenges and Solutions»

Ο ερευνητικός Οργανισμός CARDET διοργανώνει, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στις 08:30 – 16:00 στο ξενοδοχείο Classic (αίθουσα El Greco) στη Λευκωσία, ημερίδα με θέμα «Air Quality in Balkan-Med: Challenges and Solutions».

Στόχος της ημερίδας, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Fostering resource efficiency and climate change resilience through community based Air Quality Internet of Things – AIRTHINGS», είναι η ενημέρωση, ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των αρμόδιων φορέων για το θέμα της ποιότητας του αέρα. 

Κατά τις εργασίες της ημερίδας, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό, θα καταγραφούν τα υπάρχοντα δεδομένα και προβλήματα ως προς την ποιότητα του αέρα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν μέτρα και εφαρμογές για την αντιμετώπιση του προβλήματος μέσα από τις υφιστάμενες πρακτικές αλλά και από το έργο AIRTHINGS. Στο πλαίσιο αυτό, θα συμβάλουν με παρεμβάσεις, ομιλίες και κατάθεση απόψεων αντιπρόσωποι δημόσιων φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι κομμάτων καθώς και ιδιωτικοί φορείς.

Το Έργο AIRTHINGS συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας “Interreg V-B Βαλκανική-Μεσόγειος 2014-2020” [Project number: BMP1/2.2/2169/2017] και αποσκοπεί στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή μέσω κοινών μέτρων συνεργασίας και μεταφοράς εμπειριών. Βασική επιδίωξη του έργου είναι να προωθήσει καινοτόμα και συνάμα οικονομικά, αποδοτικά μέτρα που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα αέρα στις αστικές περιοχές, ευαισθητοποιώντας παράλληλα το κοινό για την υιοθέτηση και έμπρακτη εφαρμογή τους. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την υπεύθυνη του έργου κα Κούλα Αριστοδήμου στην ηλεκτρονική διεύθυνση koula.aristodemou@cardet.org ή στο τηλέφωνο +357 22002101. Για εγγραφές, συμπληρώστε διαδικτυακά το έντυπο εδώ

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας