ΤΕΒΕ Αμμοχώστου: Ημερίδα για το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα

Ημερίδα για το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα πραγματοποίησε πρόσφατα η Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ). 
 
Σε δελτίο Τύπου της Εταιρείας αναφέρεται ότι «η ημερίδα είχε στόχο να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους σχετικά με το υφιστάμενο πρόγραμμα αλλά και για τις πιθανές αλλαγές σε αυτό, κατόπιν εξωτερικών και εσωτερικών αντιδράσεων. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, βουλευτές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου ενημέρωσαν για τη συζήτηση που έγινε για το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή αλλά και για τη σχετική πρόταση νόμου που κατατέθηκε και ψηφίστηκε πριν από μερικές μέρες».
 
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία «να γνωρίσουν  και να κατανοήσουν καλύτερα τις έννοιες της καινοτομίας και των Startup Επιχειρήσεων μέσα από την ομιλία του Παναγιώτη Φιλίμη, Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας».
 
Μετά από συζήτηση και κατάθεση προτάσεων διαμορφώθηκαν εισηγήσεις για το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα και πιο συγκεκριμένα έγινε εισήγηση  "για απλοποίηση των διαδικασιών από την Κεντρική Τράπεζα για εισροή κεφαλαίων στην Κύπρο. Αναφέρθηκε ότι η σημερινή κατάσταση, με τους απαιτούμενους από την Κεντρική Τράπεζα ελέγχους, είναι τρομερά χρονοβόρα με αποτέλεσμα ο επενδυτής να αποθαρρύνεται και να δημιουργείται μη απαραίτητη γραφειοκρατία. Ζητήθηκε μάλιστα να υπάρχει σωστός έλεγχος σε σύντομο χρονικό διάστημα».
 
Άλλη εισήγηση αφορά την σταθερότητα και συνέπεια στα κριτήρια του προγράμματος και αναφέρθηκε ότι «η συχνή αλλαγή στα κριτήρια και προϋποθέσεις του προγράμματος θίγει το κύρος και την αξιοπιστία του. Η ΤΕΒΕΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος οι όποιες αλλαγές γίνουν τώρα λόγω των εξωτερικών και εσωτερικών αντιδράσεων να ισχύσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα».
 
Επίσης υποβλήθηκε πρόταση για στοχευμένη επένδυση και σε άλλους τομείς της οικονομίας, ζητώντας όπως «διαμορφωθεί κατάλληλα το γενικό πλαίσιο επένδυσης που υπάρχει σήμερα, για να προσελκύσει επενδύσεις και σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας όπως ο τουρισμός, οι φαρμακοβιομηχανίες και η γεωργία με την παραχώρηση επιπλέον κινήτρων στους συγκεκριμένους τομείς».
 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τονίστηκε από τους ομιλητές «η ανάγκη διατήρησης του προγράμματος το οποίο συνέβαλε τα μέγιστα στη σωτηρία της κυπριακής οικονομίας με την παροχή ρευστότητας κατά την οικονομική κρίση και συνεχίζει να προσφέρει άμεσα ή έμμεσα σε πολλούς τομείς της οικονομίας της χώρας».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Παρέμβαση ΥΠΟΙΚ για καταβολή συντάξεων ζητούν πρώην στελέχη του ΡΙΚ
Υπ. Γεωργίας: Θα δοθεί αποζημίωση αν χρειάζεται για ζημιές από χαλάζι
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Η ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε., η οικονομική ασφάλεια και αυτά που πρέπει ν’ αλλάξουν
Αναθεώρηση Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για μεγαλύτερη ευελιξία-Οι νέοι κανόνες
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία