Powered by

DP World Limassol: Ρεκόρ στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων τον Νοέμβριο

Μεγάλος αριθμός κρουαζιερόπλοιων κατέπλευσε στο λιμάνι Λεμεσού τον Νοέμβριο, σημειώνοντας ρεκόρ αφίξεων για το 2019. Η DP World Limassol υποδέχθηκε 25 κρουαζιερόπλοια στο Νέο Επιβατικό Τερματικό, συμπεριλαμβανομένων των Jewel of the Seas, MSC Lirica/Opera και Viking Star/Sky.

Σε αυτό το πλαίσιο, περισσότεροι από 34.000 επιβάτες επισκέφθηκαν την Κύπρο κατά τον μήνα Νοέμβριο. Οι επιβάτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πόλη της Λεμεσού καθώς και να γνωρίσουν διάφορες πτυχές της χώρας, μέσα από τη συμμετοχή τους σε οργανωμένες εκδρομές, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.  

Επιπλέον, στη βελτίωση της συνολικής ταξιδιωτικής εμπειρίας των επιβατών που αφίχθηκαν στο λιμάνι Λεμεσού, συνέβαλε η άμεση εξυπηρέτησή τους από τα δύο καταστήματα αδασμολόγητων ειδών (duty-free) που λειτουργούν στο Νέο Επιβατικό Τερματικό. 

Σε δηλώσεις του ο Εμπορικός Διευθυντής της DP World Limassol, Λάζαρος Χαραλάμπους, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που αφίχθηκαν στο λιμάνι Λεμεσού τον Νοέμβριο, καθώς  αποτελεί μία μεγάλη  επιτυχία, όχι μόνο για την DP World Limassol αλλά για τον τουρισμό κρουαζιέρας ευρύτερα. Τα τελευταία δύο χρόνια η Λεμεσός έχει εξελιχθεί σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό κρουαζιέρας και είμαστε βέβαιοι πως ευθυγραμμίζοντας τις δικές μας προωθητικές προσπάθειες με τις διεθνούς εμβέλειας εκστρατείες των τουριστικών φορέων της χώρας, θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο κοινό κρουαζιέρας, διανοίγοντας σημαντικές προοπτικές. Οι επιδόσεις του τελευταίου μήνα καταδεικνύουν ότι είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην καθιέρωση του λιμανιού Λεμεσού σε κύριο περιφερειακό κέντρο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο». 

Συνολικά, 93 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων αναμένονται στο λιμάνι Λεμεσού μέχρι το τέλος του έτους, καταγράφοντας 40% αύξηση σε σύγκριση με το 2018. Επιπρόσθετα, η ανοδική αυτή τάση αναμένεται πως θα συνεχιστεί και το 2020.

Δειτε Επισης

Sunwing Sandy Bay Resort: Ανακαίνιση αξίας 30 εκατ. για το ξενοδοχείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου
A. Χοντουλίδης: Σοβαρός παίκτης στον χώρο του online gaming η Κύπρος-Τα περιθώρια βελτίωσης και οι στόχοι του COGA
Άλμα 25,5% στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο-Ανοδικά κινήθηκε το τετράμηνο
ΥΠΟΙΚ για προβλέψεις Κομισιόν: Επιβεβαιώνεται η σταθερή πρόοδος, η ανθεκτικότητα και η δυναμική της οικονομίας
17α IN Business Awards: Όσα δηλώσαν οι προσκεκλημένοι στη μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας(vid)
Εαρινές προβλέψεις Κομισιόν: Συνέχιση οικονομικής ανάπτυξης στην Κύπρο-Ο κύριος κίνδυνος για την οικονομία
Υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και αυξημένη ρευστότητα για τα κυπριακά τραπεζικά ιδρύματα το 2024
Ξανά μανά το ΑΚΕΛ για τα…υπερκέρδη-Πρόταση νόμου ΑΠΕναντι στην σταθερότητα του επενδυτικού περιβάλλοντος
Δημήτρης Σκουρίδης: Το όραμα της Κύπρου και ο οδικός χάρτης για την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογική καινοτομία
CADMOS-2: Σε διαβούλευση το υποθαλάσσιο καλώδιο που θα ενώνει την Κύπρο με τον Λίβανο-Προσέλκυση επενδύσεων στις τηλεπικοινωνίες