ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

• Δέσμευση για στήριξη των επιχειρήσεων και ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας
• Η ψηφιακή τεχνολογία αναβαθμίζει την ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών
   σε νέα επίπεδα
 
Ο Τομέας Μεγάλων Επιχειρήσεων (Corporate Banking) της Τράπεζας Κύπρου στηρίζει την οικονομία του τόπου και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας. Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις για την επίτευξη των στόχων τους μέσω της ανταλλαγής γνώσεων, της κατανόησης της μοναδικότητάς τους και οικοδομώντας μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης.Το εξειδικευμένο Δίκτυο υπηρεσιών μας, το οποίο περιλαμβάνει 7 κέντρα εξυπηρέτησης πελατών (Corporate Banking Centres), μια Μονάδα Διεθνών Εταιρικών και Υπηρεσιών (International Corporate Banking Centre), υπηρεσία Factoring και μία εξειδικευμένη Μονάδα Χρηματοδότησης Έργων και Κοινοπρακτικών Δανείων, εξυπηρετεί 400 συγκροτήματα εταιρειών και περίπου 2.500 εταιρείες.
 
Προσαρμοσμένες λύσεις
Προσφέρουμε διάφορες επιλογές για διαχείριση των καθημερινών συναλλαγών και της ρευστότητας των επιχειρήσεων τόσο για τις ανάγκες κεφαλαίου κίνησης όσο και για τη διαχείριση κινδύνων, υποβοηθώντας έτσι την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην Κύπρο ή το εξωτερικό. Αναγνωρίζουμε ότι η κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική, έτσι προσαρμόζουμε προϊόντα και λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές τους με γνώμονα πάντα την ποιοτική και άμεση τους εξυπηρέτηση. Με το ευρύ Δίκτυο που διαθέτουμε προσφέρουμε διαφορετικές επιλογές, ώστε να διευκολύνουμε τις εμπορικές ροές και τις διασυνοριακές συναλλαγές του επιχειρηματία. Επίσης, παρέχουμε προσαρμοσμένα όρια για πολλαπλά είδη εμπορικών πιστωτικών διευκολύνσεων (εγγυητικές επιστολές, ενέγγυες πιστώσεις, συναλλαγματικές), τα οποία συνδυάζονται κατάλληλα με τα ανάλογα εργαλεία διαχείρισης κινδύνων, σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε εταιρείας.
 
Ευρύς τομέας δανειοδότησης
Η Τράπεζά μας διατηρεί εξειδικευμένο τμήμα για χρηματοδοτήσεις μεγάλων αναπτύξεων και έργων υποδομής, όπως είναι οι μαρίνες, τα malls και τα καζίνα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα κοινοπρακτικά δάνεια. Παρέχουμε, επίσης, υπηρεσίες Factoring καθώς και ειδικά σχέδια χρηματοδοτήσεων και εμπορίου με ευνοϊκούς όρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης. Σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες της Τράπεζας, προσφέρουμε ολοκληρωμένες προτάσεις τραπεζικών υπηρεσιών, όπως προϊόντα Corporate Purchase Cards με εξατομικευμένα όρια συναλλαγών, Premier Club, Private Banking, Wealth Management και χρηματοεπενδυτικές υπηρεσίες μέσω της θυγατρικής εταιρείας CISCO.
 
Ψηφιακός μετασχηματισμός 
Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών μας ενισχύεται συνεχώς η γκάμα καινοτόμων εργαλείων που παρέχουμε στους πελάτες μας για αυτοματοποίηση των επιχειρησιακών τους διαδικασιών, με παράλληλη ενίσχυση της διαφάνειας και του ελέγχου στις χρηματικές συναλλαγές. Μερικά από τα εργαλεία είναι η αναλυτική πληροφόρηση λογαριασμών, τα Multiple File Payments και τα Online Trade Services μέσω του 1bank Corporate Portal, τα Remote Cash Machines σε χώρο της επιλογής τους και το νέο BOC wallet.

Για πρώτη φορά παρέχουμε τη δυνατότητα στις μεγάλες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τη νέα τεχνολογία των Β2Β APIs και να συνδέσουν τα δικά τους ERP συστήματα απευθείας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Τράπεζας. Ταυτόχρονα, μπορούν να συνδέσουν τους λογαριασμούς που διατηρούν σε άλλες τράπεζες κεντρικά στην 1bank για απλοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης και ελέγχου των συναλλαγών.
 
Δανεισμός με υπευθυνότητα  
Στο χαρτοφυλάκιο της Υπηρεσίας Μεγάλων Επιχειρήσεων συμπεριλαμβάνονται εταιρείες διαφόρων δραστηριοτήτων. Στηρίζουμε και χρηματοδοτούμε με υπευθυνότητα και επαγγελματικότητα κάθε εταιρεία η οποία παρουσιάζει ολοκληρωμένο και βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο. Οι νέες δανειοδοτήσεις, αλλά και οι υφιστάμενες που τυγχάνουν αναθεώρησης, αξιολογούνται ενδελεχώς, κατόπιν αυστηρών κριτηρίων δανεισμού και δίνεται έμφαση στην ικανότητα αποπληρωμής, στη βάση αποτελεσματικής διαχείρισης της ρευστότητας της επιχείρησης.

Η Τράπεζα Κύπρου, ως το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας, πρωτοστατεί  στη χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής που ενισχύουν την ανάπτυξη και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. 
Σε αυτή τη βάση εξετάζει τη δανειοδότηση σε διάφορους τομείς δραστηριότητας των κυπριακών επιχειρήσεων, με την προϋπόθεση ότι το κάθε επιχειρηματικό πλάνο που προσκομίζεται κρίνεται ως βιώσιμο και ότι η εταιρεία διατηρεί υγιή πλάνα. Κατά το 2018, ως ο βασικός στρατηγικός συνεργάτης των κυπριακών επιχειρήσεων, με σημαντικό μερίδιο αγοράς, παραχωρήσαμε χορηγήσεις περίπου €1 δισ., αποδεικνύοντας τη στήριξη προς την κυπριακή επιχειρηματικότητα.
 
Στήριξη στην οικονομία

Η συμβολή της Τράπεζάς στην κυπριακή οικονομία  βασίζεται σε δύο κύριους άξονες. Ο πρώτος αφορά στη διοχέτευση νέων χρηματοδοτήσεων για βιώσιμες επιχειρήσεις. Από το 2015 μέχρι σήμερα χορηγήσαμε σε επιχειρήσεις περίπου €4,5 δισ. σε νέες διευκολύνσεις, με το ποσό του 1ου τριμήνου του 2019 να ξεπερνά τα €400 εκατομμύρια.  

Ο δεύτερος άξονας επικεντρώνεται στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που αποτελούν τροχοπέδη στην εξυγίανση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και της οικονομίας. Από το μέγιστο ύψος μη εξυπηρετούμενων δανείων που έφτασε τα €15 δισ. το 2014, καταγράφηκε μια μείωση περίπου €10 δισ. τα τελευταία πέντε χρόνια (μετά την πώληση δανείων).

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της αγοράς και στη βάση των επαφών με τους πελάτες, διαπιστώνουμε μια επαναφορά της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων προς την Τράπεζα. Η τελευταία, με χρόνο αναφοράς το τέλος του 2018, καταδεικνύει ότι η Τράπεζα Κύπρου κατατάσσεται με διαφορά στη θέση του κορυφαίου παροχέα υπηρεσιών Corporate Banking του τόπου.
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
Διεύθυνση
:Οδός Στασίνου 51, Στρόβολος, Τ.Θ. 21472, 1599 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλ. Επικοινωνίας: 800 00 800
Ε-mail: info@bankofcyprus.com
 

 

Δειτε Επισης

RCB BANK
ANCORIA BANK LTD
ALPHA BANK CYPRUS LTD
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΑΓΟΡΑ