Νέος κολοσσός αυτοκινήτων με τη συγχώνευση PSA - Fiat Chrysler Automobiles

Ένας νέος κολοσσός αυτοκινήτων «γεννιέται», καθώς ο γαλλικός όμιλος PSA Group συμφώνησε να συγχωνευθεί με την Fiat Chrysler Automobiles, σε μια συμφωνία που δημιουργεί την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Ο γαλλικός όμιλος και ο ιταλο-αμερικανικος υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία για 505-50 συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους, όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση. Η εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα έχει στο «τιμόνι» τον διευθύνοντα σύμβουλο της PSA  Κάρλος Ταβάρες, ενώ ο πρόεδρος της Fiat, Τζον Έλκαν, θα έχει ισότιμο ρόλο στην εταιρεία.

Από τη συγχώνευση προκύπτει ένας κολοσσός αυτοκινήτων, αντάξιος να ανταγωνισθεί δυνατούς παίκτες του κλάδου όπως η γερμανική Volkswagen και εκτιμάται ότι θα έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 46 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας τη Ford Motor. Παράλληλα, ο «γάμος» φέρνει κάτω από την ίδια στέγη δύο οικογενειακές δυναστείες, τους Ανιέλι της Ιταλίας και τους Πεζό της Γαλλίας.

Με τη συγχώνευση ο όμιλος PSA -μητρικός της Peugeot και Citroen- αποκτά παρουσία στη Βόρειο Αμερική, ενώ θα βοηθήσει τη Fiat στην ανάπτυξη αντιρυπαντικής τεχνολογίας. Στόχος των δύο εταιρειών είναι η εξοικονόμηση 3,7 δισ. ευρώ ετησίως, χωρίς να χρειασθεί να κλείσουν κάποιο εργοστάσιο, έναν στόχο που διατηρούν σταθερό από τότε που αποκάλυψαν τις συζητήσεις περί συγχώνευσης, προ έξι εβδομάδων.

Η κινεζική Dongfeng Motor Corp., που διατηρεί μερίδιο 12% στην PSA, θα δει τη συμμετοχή της στο νέο όμιλο να μειώνεται στο 4,5%, λόγω της συγχώνευσης.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι