Remedica

Η Remedica είναι μια κορυφαία φαρμακευτική βιομηχανία με έδρα την Κύπρο και με εξαγωγικές δραστηριότητες σε περισσότερες από 100 χώρες. Ιδρύθηκε το 1960 από τον κ. Τάκη Παττίχη και ειδικεύεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση. Tο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει περισσότερα από 300 φαρμακευτικά προϊόντα για ανθρώπινη χρήση, που ανήκουν σε διάφορες θεραπευτικές κατηγορίες, όπως φάρμακα για τον καρκίνο, αντινεοπλασματικούς και ανοσοτροποποιητικούς παράγοντες, ορμονικά σκευάσματα για συστημική χρήση, φάρμακα παθήσεων κυκλοφορικού συστήματος και άλλα. Επί του παρόντος, οι εγκαταστάσεις της Remedica στη Λεμεσό περιλαμβάνουν δώδεκα κτίρια συνολικής έκτασης πέραν των 45.000 m2. Από αυτά, πέντε είναι εγκαταστάσεις παραγωγής τελευταίας τεχνολογίας, που αποτελούνται από το κεντρικό εργοστάσιο, το οποίο προορίζεται για γενικής χρήσης προϊόντα, ενώ άλλες τέσσερις χρησιμοποιούνται για την παραγωγή παράγωγων πενικιλίνης, κεφαλοσπορίνων, συγκεκριμένων ορμονών και αντικαρκινικών προϊόντων. 

Η εταιρεία
Η Remedica λειτουργεί σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διεθνή κανονιστικά πρότυπα που διέπουν τους κανόνες Καλής Παρασκευαστικής Πρακτικής (cGMP). Έχει ελεγχθεί και έχει εγκριθεί από τις Αρχές αρκετών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Κύπρου, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασίλειου, της Δανίας, της Ρωσίας, της Αυστραλίας, της Βραζιλίας και της Ιαπωνίας. Εργοδοτεί πέραν των 800 ατόμων, εκ των οποίων το 59% είναι γυναίκες, ενώ το 54% του συνόλου των εργαζομένων της έχουν ανώτερη εκπαίδευση.

Τα προϊόντα 
Μερικά από τα φαρμακευτικά προϊόντα της Remedica είναι:
• Ογκολογικά: Kapetral®, Imarem®, Aremed®
• Αντιβιοτικά: Clavomid®, Zindolin®, Clarem®
• Καρδιαγγειακό σύστημα: Nifelat®, Amlorine®, Acapril®, Losar®
• Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ): Perofen®, Remethan® Alfoxan®
• Δερματολογικά: Mycoril®, Fungifex®, DIlapan®
• Aντι-οιστρογόνο: Ova-mit®

Οι στόχοι 
Στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει να επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων καθώς και στην καινοτομία. Επιπλέον, στοχεύει στην επέκταση σε νέες αγορές, με τον κύκλο εργασιών της να αυξάνεται σημαντικά. Αποβλέπει, ακόμα, στην επικεντρωμένη διαχείριση του χαρτοφυλακίου προϊόντων και των συστημάτων, κάτι που θα συμβάλει στην πιο αποτελεσματική, επαγγελματική και έγκαιρη λειτουργία της.

2000 + εργαζόμενοι  στις κυπριακές φαρμακοβιομηχανίες
Είναι ευρέως γνωστό ότι η κυπριακή φαρμακοβιομηχανία αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα των εξαγωγικών και οικονομικών δραστηριοτήτων του νησιού, με ετήσιες εξαγωγές που ξεπερνούν το 30% των συνολικών εξαγωγών της Κύπρου. Μάλιστα, φέρνει στον τόπο μας πέραν των 270 εκατομμυρίων ευρώ συνάλλαγμα σε ετήσια βάση, ως αποτέλεσμα αυτών των εξαγωγικών της δραστηριοτήτων. 
Αυτό που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος είναι ότι οι κυπριακές φαρμακοβιομηχανίες εργοδοτούν πέραν των 2000 εργαζομένων, εκ των οποίων το 60% περίπου είναι γυναίκες, ενώ ποσοστό άνω του 55% είναι νέοι επιστήμονες. Αυτές είναι μόνο οι άμεσες θετικές επιδράσεις στην κυπριακή κοινωνία από τις ενέργειες των κυπριακών φαρμακοβιομηχανιών. 

Στήριξη στην κοινωνία
Υπάρχει όμως και μια σειρά από έμμεσες θετικές επιπτώσεις στην κοινωνία μας, όπως για παράδειγμα η στήριξη πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω συναφών εργασιών που τους ανατίθενται, η στήριξη Μη Κυβερνητικών Οργανισμών/Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο με σκοπό την υποστήριξη και την προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και η στήριξη των προσπαθειών για την εφαρμογή και τη λειτουργία ενός δίκαιου, ισότιμου και καθολικού Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ), ώστε ο Κύπριος πολίτης να απολαμβάνει τις υπηρεσίες υγείας που του αρμόζουν και δικαιούται ως ευρωπαίος πολίτης. Οι κυπριακές φαρμακοβιομηχανίες λοιπόν, αποτελούν έναν από τους κυριότερους παράγοντες στήριξης της κυπριακής κοινωνίας και οικογένειας. Επομένως, η στήριξη των προϊόντων των κυπριακών φαρμακοβιομηχανιών βοηθά στο τέλος της μέρας στηνστήριξη της ίδιας της κοινωνίας μας.

Προσαρμογή στο ΓεΣΥ 
Η εφαρμογή του ΓεΣΥ σηματοδότησε αλλαγές σε όλες τις συνισταμένες της αγοράς φαρμακευτικών προϊόντων στην Κύπρο όσον αφορά τη συνταγογράφηση, την επιλογή γενόσημων ή πρωτότυπων σκευασμάτων και τη δομή της αγοράς. Η φαρμακευτική βιομηχανία καλείται να διαχειριστεί με ευελιξία τις αλλαγές που επέρχονται από αυτή τη μεταρρύθμιση στο πλαίσιο ενός συνεχώς μεταβλητού περιβάλλοντος. 

Βραβεία και διακρίσεις 
Ως αποτέλεσμα της επαγγελματικής της αριστείας και της συμβολής της στην κοινωνία, η Remedica έχει λάβει πληθώρα βραβείων και διακρίσεων, που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τη φιλανθρωπία της στο πλαίσιο ανάπτυξης, παραγωγής και εμπορίας ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση. Ανάμεσα σε αυτά, περιλαμβάνονται 8 βραβεία Εξαγωγών, βραβείο Ποιότητας, βραβείο Καλύτερης Βιομηχανίας, βραβείο «Υγιής Χώρος Εργασίας 2017», Βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος», βραβείο (Ruban d’Honneur) ως μια από τις 10 καλύτερες εξαγωγικές εταιρείες της Ευρώπης (European Business Awards), βραβείο του «Εθνικού Νικητή» ως μια από τις καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης για τις χρονιές 2017/18 και 2018/2019 και δυο βραβεία στα Cyprus HR Awards στις κατηγορίες Learning & Development και Best CSR Initiative with employees’ involvement.

Facts & Figures 
Best seller φάρμακο της εταιρείας: Για το 2019, σε αξία, είναι αντιρετροϊκό προϊόν που περιέχει EFAVIRENZ, EMTRICITABINE και TENOFOVIR.
Top 5 προϊόντα σε πωλήσεις: Το αντιρετροϊκό προϊόν που περιέχει EFAVIRENZ & EMTRICITABINE & TENOFOVIR, το αντιρετροϊκό προϊόν που περιέχει DAROUNAVIR, το αντιρετροϊκό προϊόν που περιέχει EMTRICITABINE & TENOFOVIR, το αντικαρκινικό προϊόν που περιέχει CAPECITAPINE και το αντιβιοτικό που περιέχει AMOXICILLIN.
Διευθυντικό Στέλεχος: Δρ Μιχάλης Νεοπτολέμου, ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής

Στοιχεία επικοινωνίας 
Διεύθυνση: Οδός Αχαρνών, Βιομηχανική Περιοχή Λεμεσού, 3056, Λεμεσός
Ταχυδρομικό κιβώτιο: 51706, 3508, Λεμεσός 
Τηλέφωνο: 25553000
Φαξ: 25390192
E-mail: info@remedica.com.cy
Ιστοσελίδα: www.remedica.eu
 

Δειτε Επισης

Remedica
C.A.Papaellinas
ALGOFEN
Η συνταγή του ΓεΣΥ