ΟΧΣ: Αποδεσμεύεται από την ΚΕΔΙΠΕΣ
08:15 - 05 Νοεμβρίου 2019
Για τις αλλαγές που προωθούνται στον οργανισμό με στόχο την πλήρη αποδέσμευσή του από την ΚΕΔΙΠΕΣ ενημέρωσε την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης Ανδρέας Γεωργίου στο πλαίσιο της εξέτασης του προϋπολογισμού του οργανισμού για το 2020.
Σε αναφορά του στο ΕΣΤΙΑ, ο κ. Γεωργίου είπε ότι ο οργανισμός έχει λάβει μέχρι στιγμής 26 αιτήσεις ενώ ανέμενε 700 με 800 αιτήσεις, κάνοντας λόγο για αποτυχία του σχεδίου.
Ενημέρωσε τους βουλευτές ότι προωθείται ανάπτυξη της τεχνολογίας και εγκατάσταση νέων συστημάτων, με την ολοκλήρωση των οποίων ο οργανισμός θα αποδεσμευθεί τελείως από την ΚΕΔΙΠΕΣ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών είπε ότι όταν εγκαταστήσουμε τα καινούρια συστήματα το ετήσιο κόστος συντήρησης θα είναι €800.0000 συντήρησης σε σχέση με €400.000 χωρίς να υπολογιστεί το κόστος εγκατάστασης τους.
Ο οργανισμός προχωρεί σε διευθετήσεις για τα συστήματα πληρωμών, ενώ απέκτησε το δικό του κωδικό τράπεζας (BIC). Με τις αλλαγές που προωθούνται θα είναι διαθέσιμα περισσότερα προϊόντα στην αγορά με στόχο να εξουδετερωθεί το επιπρόσθετο κόστος, είπε.
Η φιλοδοξία μας, πρόσθεσε ο κ. Γεωργίου, είναι ότι τα συστήματα θα είναι τέτοια που θα δίνεται η δυνατότητα internet banking, ATM και καρτών.
Ανάγκη σωστής υποδομής για Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας, προειδοποιεί ο Τσέλεπος
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Πρόεδρος της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφύγων Χριστόδουλος Τσέλεπος όσον φορά την σωστή στελέχωση του Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας.
Ο κ. Τσέλεπος, ο οποίος μιλούσε κατά τη διάρκεια της εξέτασης του προϋπολογισμού της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφύγων για το 2020, ανέφερε ότι ολοκληρώνεται ο κύκλος της αναθεωρητικής τέλος του 2020, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει δημιουργηθεί το Διοικητικό Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας.
Εξήγησε ότι η Αρχή απλώς θα χειριστεί τις αιτήσεις που εκκρεμούν ενώπιον της σήμερα, οι οποίες ανέρχονται στις 1.500.
«Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου να γίνει σωστή στελέχωση του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν είναι οι πολλοί δικαστές, είναι η σωστή υποδομή».
Σε τρεισήμισι μήνες εξετάζονται οι προσφυγές από την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών
Εντός τριών μηνών, το πολύ τρεις και μισό, εξετάζονται οι προσφυγές που γίνονται στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Έφη Παπαδοπούλου.
Η κ. Παπαδοπούλου μιλούσε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής στο πλαίσιο εξέτασης του προϋπολογισμού της Αρχής για το 2020.
Ο προϋπολογισμός της Αρχής είπε δεν είναι πολύ μεγάλος προσθέτοντας ότι περίπου «όσα εισπράττουμε, αυτά ξοδεύουμε».
Ενημέρωσε επίσης απαντώντας σε ερώτηση ότι το προσωπικό που εργάζεται στην Αρχή είναι όλοι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν αποσπαστεί από άλλες υπηρεσίες και εξέφρασε το αίτημα της όπως δημιουργηθούν τουλάχιστον δύο οργανικές θέσεις για την Αρχή.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ