powered by

H EY Κύπρου χρυσός χορηγός του 5ου International Funds Summit

Η ΕΥ Κύπρου ήταν χρυσός χορηγός του 5ου International Funds Summit το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 10 μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Επενδυτικών Ταμείων (CIFA) και το Invest Cyprus, και συγκέντρωσε επιτυχώς συνέδρους τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. 

Στο 5ο International Funds Summit παρέστησαν κορυφαίοι διαχειριστές οργανισμών συλλογικών και εναλλακτικών επενδύσεων και άλλοι επαγγελματίες του τομέα επενδυτικών υπηρεσιών. Θέμα συζήτησης ήταν, μεταξύ άλλων, οι προκλήσεις που παρουσιάζονται λόγω της διεθνούς κανονιστικής και νομικής συμμόρφωσης αλλά και του συνεχώς μεταβαλλόμενου νομικού πλαισίου του συγκεκριμένου τομέα. 

Στόχος του συνεδρίου ήταν να προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να ενημερωθούν από παγκοσμίου φήμης ειδικούς στον συγκεκριμένο τομέα μέσω συζητήσεων, πάνελ και σχετικών παρουσιάσεων. Οι προτεραιότητες στον τομέα, οι πρόσφατες αλλαγές που υλοποιήθηκαν αλλά και όσες αλλαγές θα επέλθουν, η ένταξη του FinTech στον τομέα αυτό και οι διάφορες επιπτώσεις αυτού, και η σημασία της παροχής θεματοφυλακής ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν.
 


O Χαράλαμπος Προύντζος, Συνέταιρος και Επικεφαλής των Νομικών Υπηρεσιών της ΕΥ για την περιφέρεια της Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA) αλλά και Επικεφαλής των Νομικών και Επενδυτικών Υπηρεσιών της EY Κύπρου, συμμετείχε σε πάνελ με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης του συγκεκριμένου τομέα στην Κύπρο. Σε σχόλιό του ανέφερε ότι: «Ο τομέας των επενδυτικών υπηρεσιών αποτελεί μία ελπιδοφόρα προσπάθεια για την ανάπτυξη και την διαμόρφωση μίας πολυδιάστατης οικονομίας στην Κύπρο. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες και οι ικανότητες από επαγγελματίες στον τομέα αυτό, έχουν συμβάλει δραματικά στην ανάπτυξη των επενδυτικών υπηρεσιών στην Κύπρο. Η ενεργός συμμετοχή κορυφαίων και καταξιωμένων επαγγελματιών και η υποστήριξη από τις αρχές του κράτους έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης για τους επενδυτές. Πρωταρχικός μας στόχος για το μέλλον είναι η διατήρηση του υψηλού επιπέδου επενδυτικών υπηρεσιών και η διαφύλαξη της φήμης της Κύπρου ως ένας ευνοϊκός προορισμός επενδυτικών υπηρεσιών». 

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές ήταν και o Alexei Kuznetsov, Συνέταιρος της ΕΥ Ρωσίας και Επικεφαλής των Φορολογικών Υπηρεσιών της ΕΥ για την περιφέρεια της Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA), ο οποίος επικεντρώθηκε στους κανονισμούς που διέπουν τον τομέα των επενδυτικών υπηρεσιών και τις τάσεις της αγοράς στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS). Στην παρουσίασή του, αναφέρθηκε στο ότι η Κύπρος είναι μία πολύ σημαντική και διαδεδομένη δικαιοδοσία όσο αφορά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών. Παρόλο που πολλοί επενδυτές επιλέγουν να δραστηριοποιούνται σε άλλες δικαιοδοσίες, ο Κυπριακός τομέας επενδυτικών υπηρεσιών παραμένει μια πολύ ελκυστική και ανταγωνιστική δικαιοδοσία για την δραστηριοποίηση επενδυτών από την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS).

Δειτε Επισης

Α. Σπακουρή: Όχι απλώς ένας τουριστικός προορισμός για τους Κύπριους η Ελλάδα-Γιατί βρίσκεται σταθερά στην κορυφή
Έφυγε από την ζωή ο Σώτος Λοής-«Η Κύπρος αποχαιρετά ένα από τους καλύτερους κτίστες της»
Σε συνάντηση εργασίας της ηγεσίας της BusinessEurope με την Ursula von der Leyen ο πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Παντελίδης
Olympic Lagoon Resort: Επεκτάσεις και βελτιώσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα (photos)
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων-Η πρωτιά Λεμεσού και η «ισοπαλία» Λευκωσίας και Λάρνακας
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στην Τόχνη βρέθηκαν ερευνητές/τριες για διεθνές συνέδριο με θέμα το franchising
Υπουργείο Ενέργειας: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2025
Η διάκριση της Advanced Automation Systems στα Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ (vid)
Athlos Capital: Σύμβουλος και επικεφαλής συντονιστής της έκδοσης ομολόγου Tier 2 της HD Insurance PLC ύψους €20 εκατ.