Σκάνδαλο inside trading στις ΗΠΑ με φερόμενη εμπλοκή Νίκα-Λαβίδα

Για σκάνδαλο εσωτερικής πληροφόρησης στις ΗΠΑ κάνει λόγο το Bloomberg, φωτογραφίζοντας ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση δύο Έλληνες, γόνους γνωστών επιχειρηματικών οικογενειών.
 
Στην υπόθεση insider trading που αποκαλύφθηκε στη Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός τραπεζίτη της Goldman Sachs, φέρεται να είχαν εμπλοκή ο Γιώργος Νίκας, γιος του Παναγιώτη Νίκα, ιδρυτή της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας και τον Τηλέμαχο Λαβίδα, γιο του επιχειρηματία Θανάση Λαβίδα της Lavipharm.
 
Με φόντο τα παραπάνω, νωρίτερα τη Δευτέρα ανακοινώθηκε η παράιτηση του Γ. Νίκα από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ της Εταιρείας ΠΓ Νίκας ΑΒΕΕ.
 
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg, την περασμένη Παρασκευή, η αμερικανική αστυνομία συνέλαβε τον Μπράιαν Κοέν, αντιπρόεδρο της Goldman Sachs, με την κατηγορία  διαχείρισης εμπιστευτικών πληροφοριών με στόχο το παράνομο κέρδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο.
 
Για διάστημα περίπου τριών ετών, διέρρεε απόρρητες πληροφορίες με αντάλλαγμα τη λήψη χρημάτων, στο πλαίσιο ενός διεθνούς σχεδίου insider-trading που είχε ως συνέπεια την αποκόμιση παράνομων κερδών ύψους 2,6 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο στο κατηγορητήριο δεν αναφέρεται ποιος ήταν ο εντολέας. Σύμφωνα με έγγραφα πάντως, φέρονται να εμπλέκονται η Syngenta AG και η Buffalo Wild Wings Inc. Εκπρόσωπος πάντως της Goldman Sachs, είπε ότι δεν γνώριζε για την υπόθεση.
 
Πηγή: Reporter.gr
 

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι