Powered by

Προτιμούν το έξω για φαγητό οι Κύπριοι

Το 17,5% του προϋπολογισμού τους ξοδεύουν τα νοικοκυριά της Κύπρου σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, καταγράφοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ΕΕ το 2017, μετά τη Μάλτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2017, τα νοικοκυριά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δαπάνησαν το 8,8% της συνολικής καταναλωτικής τους δαπάνης για εστιατόρια και ξενοδοχεία. Η εν λόγω δαπάνη φτάνει περίπου στα €740 δισ. ή 4,8% του ΑΕΠ της ΕΕ ή €1,400 ανά κάτοικο της ΕΕ. 

Διαβάστε ακόμα: Οι μεγαλομέτοχοι των επενδυτικών εταιρειών

Διαβάστε ακόμα: Πολλαπλασιάζονται οι φοιτητικές στέγες το 2019

Διαβάστε ακόμα: Φλώρος Βωνιάτης: Κάθε χρονιά μας βρίσκει πιο δυνατούς
 

Στα €2,61 δισ. η δαπάνη
Ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται η Μάλτα, τα νοικοκυριά της οποίας ξοδεύουν το 20,2% σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Κύπρος με 17,5% το 2017 έναντι 14,8% το 2007. Σε απόλυτους αριθμούς η δαπάνη των Κυπρίων σε εστιατόρια και ξενοδοχεία έφτασε τα €2,61 δισ. το 2017 από €1,83 το 2007.
 

€3,000 ανά κάτοικο
Υπολογίζεται ότι η δαπάνη ανά κάτοικο της Κύπρου σε εστιατόρια και ξενοδοχεία έφτασε τις €3,000 το 2017 σε σύγκριση με €2,400 το 2007, ενώ το ποσοστό επί του ΑΕΠ ανήλθε στο 13,4% από 10,4%.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κράτη μέλη, στην τρίτη θέση κατατάσσεται η Ισπανία, τα νοικοκυριά της οποίας δαπανούν το 16,8% σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, με την Ελλάδα και την Ιρλανδία να ακολουθούν με 15,4%.

Στην αντίπερα όχθη, η Ρουμανία, η Πολωνία και η Λιθουανία δαπάνησαν τα λιγότερα σε εστιατόρια και ξενοδοχεία το 2017, με ποσοστά 3,1%, 3,6% και 3,7% αντίστοιχα.

Δειτε Επισης

Τα είπε με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ξεναγών ο Κουμής-Παραγωγική η συζήτηση
Νέα ψηφιακή παρουσία του Fikardou Christmas Village-Ολοκληρωμένος οδηγός για τους επισκέπτες
Πράσινο για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία από ΣΤΕΚ-Ενημερώνεται ο υπουργός Εργασίας
Στο 84,29% το ποσοστό συμμετοχής της E.V.H. Investments στο μετοχικό κεφάλαιο της Salamis Tours
Parklane Resort & Spa: Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με θεαματικό show από το Gabriele Rizzi Lab
Ο Χρίστος Αγγελίδης νέος Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ-Πότε αναλαμβάνει καθήκοντα
Εθελόντριες από το Ηνωμένο Βασίλειο παρείχαν υπηρεσίες σε κυπριακά καταφύγια-Ο ρόλος του Lordos Beach Hotel
Εταιρικές εκδηλώσεις στο Salt & Fire-Μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία
Philippe Bone: Μεγαλόπνοα σχέδια για την Accor στην Κύπρο-Σχεδιάζει τουλάχιστον 40 ξενοδοχεία με δέκα έργα ήδη σε εξέλιξη
Ολοταχώς για μεγάλο ρεκόρ ο τουρισμός... Πάνε για να σπάσουν το φράγμα των τεσσάρων εκατομμυρίων οι αφίξεις