powered by

Σεπτέμβρη η β’ φάση αποκατάστασης του οδικού δικτύου Λάρνακας

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η δεύτερη φάση της αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Λάρνακας, το οποίο καταστράφηκε από τις εργασίες που έγιναν για το αποχετευτικό σύστημα.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας η δεύτερη φάση αναμένεται να αρχίσει στις 17 Σεπτεμβρίου και θα κοστίσει γύρω στα δύο εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση στο Δήμο Λάρνακας ύστερα από σχετικό αίτημα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, έχουν επιλεγεί δεκάδες δρόμοι που βρίσκονται μεταξύ άλλων στο κέντρο της πόλης, στις περιοχές του λιμανιού και των κυβερνητικών οικισμών.
 
Πρόσθεσε ότι μεταξύ των δρόμων που θα επιδιορθωθούν είναι κύριες οδικές αρτηρίες όπως ο δρόμος Χρυσοπολίτισσης – Μητροπόλεως, που δεν έχουν μεν παραδοθεί από τον εργολάβο του αποχετευτικού, ωστόσο εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια των πολιτών.
 
"Με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης συνολικά θα έχουν ξοδευτεί τρία περίπου εκατομμύρια ευρώ για αποκατάσταση των δρόμων. Ωστόσο το ποσό αυτό αποτελεί μόνο ένα μέρος της συνολικής δαπάνης που εκτιμούμε ότι χρειάζεται προκειμένου οι δρόμοι να αποκατασταθούν στην κατάσταση που πρέπει να βρίσκεται το οδικό δίκτυο σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη", ανέφερε ο Δήμαρχος.
 
Απαντώντας σε ερώτηση ο Δήμαρχος είπε πως η πρώτη φάση της επιδιόρθωσης του αστικού οδικού δικτύου της Λάρνακας υλοποιήθηκε πέρσι το καλοκαίρι με την αξιοποίηση χρηματικού ποσού ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προέκυψε ως εξοικονόμηση από τις πληρωμές προς τον ΧΥΤΥ Κόσιης.  Συγκεκριμένα, είπε, ένα εκατομμύριο ευρώ διατέθηκε για την αποκατάσταση των δρόμων μετά τη διακοπή των πληρωμών προς το ΧΥΤΥ λόγω του πρόσφατου σκανδάλου.

"Ο Δήμος Λάρνακας ζήτησε από την κυβέρνηση τρία εκατομμύρια ευρώ για να συνεχίσει τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου, ωστόσο εισέπραξε μόνο δύο εκατομμύρια. Το συνολικό ποσό που χρειάζεται για να αποκατασταθεί πλήρως το οδικό δίκτυο της Λάρνακας ανέρχεται γύρω στα 13 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο δεν μπορεί να διαθέσει ο Δήμος χωρίς να υπάρχει κρατική στήριξη", ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των ακινήτων σε Κύπρο και Ελλάδα η Consulco-Τα στοχευμένα έργα
Ένα σύγχρονο πολυλειτουργικό πάρκο στην καρδιά της Λευκωσίας... Εγκαινιάστηκε η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ(pics&vid)
Όμιλος Λεπτός: Οι εξαιρετικές επιδόσεις της αγοράς ακινήτων και η Κύπρος ως ασφαλές λιμάνι εν μέσω αβεβαιότητας
Σχέδιο νόμου ενώπιον του ΥΠΕΣ για θέσπιση του επαγγέλματος του επιχειρηματία ανάπτυξης γης
Μοναδικές ευκαιρίες για κατοικίες και διαμερίσματα σε Λάρνακα, Πάφο και Αμμόχωστο από την Altamira Real Estate
Οικιστικά ακίνητα προς πώληση από την AstroBank
Βραβείο Europa Nostra στην Παλιά Δημοτική Αγορά Λευκωσίας-Κάλεσμα προς το κοινό να ψηφίσει την Αγορά στα Βραβεία Κοινού
Silicon Park: Ζήσε και εργάσου σε ένα περιβάλλον που εξελίσσεται μαζί σου
Νέα καταγγελία Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών για ενδεχόμενο σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα
Νέο live bidding event στο Majestic Gardens 3 από την Altamira Real Estate