Powered by

British Airways και Air France σταματούν τις πτήσεις προς Ιράν

Ο βρετανικός αερομεταφορέας British Airways ανακοίνωσε την Πέμπτη 23 Αυγούστου ότι θα σταματήσει, σε ένα μήνα, τις πτήσεις του προς το Ιράν, συνεπεία της εφαρμογής των αμερικανικών κυρώσεων.

Η αεροπορική εταιρεία εξηγεί σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι αποφάσισε να αναστείλει τα δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου-Τεχεράνης, εξηγώντας ότι την παρούσα στιγμή δεν είναι «εμπορικά βιώσιμα».

Σύμφωνα με την British Airways, η τελευταία πτήση προς Τεχεράνη θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου και η τελευταία πτήση από την ιρανική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας ζητάει συγγνώμη από τους επιβάτες που σκόπευαν να ταξιδέψουν στο Ιράν, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες, με στόχο να προτείνει εναλλακτικές κρατήσεις στους πελάτες του.

Η British Airways προτείνει, επίσης, στους πελάτες της να τους καταβάλει αποζημίωση ή το ενδεχόμενο να μεταφέρουν την ημερομηνία της πτήσης τους.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας επανέλαβε τις απευθείας πτήσεις του προς το Ιράν πριν δύο χρόνια, όταν χαλάρωσαν οι κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, υπενθυμίζει το BBC.

Και η Air France θα σταματήσει τις πτήσεις της προς την Τεχεράνη από την 18η Σεπτεμβρίου, λόγω της χαμηλής εμπορικής αποδοτικότητας που συνδέεται με τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο τη διοίκηση του ομίλου.

Η Air France, που είχε μεταβιβάσει στη Joon, τη θυγατρική της χαμηλού κόστους τις πτήσεις της με την Τεχεράνη, «μείωσε τις τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις της σε μία από την 4η Αυγούστου και διακόπτει τα δρομολόγια με την Τεχεράνη την 18η Σεπτεμβρίου, εξαιτίας της χαμηλής εμπορικής αποδοτικότητάς» τους, σύμφωνα με το γραφείο επικοινωνίας του ομίλου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Η ΕΚΤ προειδοποιεί... Ενισχύει το εμπόριο με αυταρχικά καθεστώτα η Ευρωπαϊκή Ένωση
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κίνα μπορεί να πνίξει τον διεθνή ανταγωνισμό, για να εξυπηρετήσει τις βιομηχανίες της
ΟΗΕ: Η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ για παράταση προθεσμίας δασμών εντείνει την αστάθεια
Οι ανακοινώσεις Ντόναλντ Τραμπ για τους δασμούς...Το ύψος, σε ποιες χώρες επέβαλε και πότε θα τεθούν σε ισχύ
Ανάβουν το πράσινο φως στην Βουλγαρία...Γίνεται το 21ο μέλος της ζώνης του ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2026
UBS: Η επενδυτική στρατηγική για τις αγορές το δεύτερο εξάμηνο
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν-Τραμπ για δασμούς… «Θέλουμε μία win-win συμφωνία»
Κάμψη στις λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Μάιο-Ανοδική πορεία σε ετήσια βάση
Γερμανία: Ανακάμπτει η βιομηχανία-Αγώνας δρόμου για τους δασμούς Τραμπ
Σουηδία: Η επιτάχυνση του πληθωρισμού επηρεάζει τη μείωση επιτοκίων τον Αύγουστο