Powered by

Στο διαδίκτυο στρέφονται οι νέοι για το κλείσιμο των διακοπών τους

Την ηλεκτρονική οδό επιλέγουν οι νεαρότερης ηλικίας ταξιδιώτες για το κλείσιμο των διακοπών τους. Η εξοικείωση με το διαδίκτυο, ο βομβαρδισμός με διαφημίσεις μέσω των social media και η δυνατότητα άμεσης σύγκρισης τιμών στο Ίντερνετ καθιστούν τα online τουριστικά γραφεία (ΟΤΑ) ως το δημοφιλέστερο μέσο κράτησης πτήσεων και διαμονής για τους ταξιδιώτες κάτω των 30 ετών και, κυρίως, για τους φοιτητές.

Μολονότι τα ποσά που ξοδεύουν στις διακοπές τους είναι χαμηλότερα σε σχέση με εκείνα μεγαλύτερης ηλικίας ατόμων, εντούτοις αποτελούν μια δυνατή αγορά που έχει την τάση να ταξιδεύει διαρκώς. Βάσει των στοιχείων για το 2017, η αγορά ταξιδιωτών νεαρής ηλικίας και φοιτητών κατέγραψε μερίδιο 23% στις παγκόσμιες διεθνείς τουριστικές αφίξεις, πραγματοποιώντας 304 εκατ. ταξίδια, αξίας άνω των 280 δισ. δολαρίων.

Από έρευνα που πραγματοποίησε η WYSE Travel Confederation, λαμβάνοντας ως δείγμα 57.000 ταξιδιώτες της προαναφερθείσας ηλικιακής κατηγορίας, προκύπτει πως το 40% των πτήσεων και το 47% της διαμονής τους την περσινή χρονιά έγινε μέσω ΟΤΑ.

Οι ιστοσελίδες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα για κρατήσεις πτήσεων ήταν οι Expedia, STA Travel, Skyscanner και StudentUniverse, ενώ στις κρατήσεις διαμονής την πρωτοκαθεδρία διατήρησε η Booking.com με τις Hostelworld, Airbnb και Expedia να ακολουθούν.

Μάλιστα το ποσοστό των κρατήσεων που διενεργήθηκαν διαδικτυακά ξεπερνά το 80%, γεγονός που υπογραμμίζει την απομάκρυνση του κόσμου από τον παραδοσιακό τρόπο κρατήσεων μέσω τουριστικών γραφείων που έχουν φυσική παρουσία. Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι φορητές συσκευές, όπως κινητά, tablet, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, με βασικά κανάλια διάχυσης της πληροφορίας τα social media.

Συνήθως η τακτική που ακολουθείται στην πράξη είναι η διεξαγωγή έρευνας και σύγκρισης τιμών μέσα από το smartphone και το tablet και η τελική κράτηση από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι ταξιδιώτες επέλεξαν το GetYourGuide (25%), το TourRadar (17%) και το Viator (16%) για να ενημερωθούν πριν λάβουν την τελική απόφαση αναφορικά με το που θα πάνε, τις διαθέσιμες δραστηριότητες και το τι ακριβώς θα επισκεφτούν.

Αρκετά διαφορετικός είναι ο τρόπος που οργανώνουν τις διακοπές τους οι millennials, αλλά και όσοι ανήκουν στην κατηγορία του Generation Z, στη δημογραφική ομάδα που διαδέχεται ουσιαστικά τους Millennials και περιλαμβάνει όσους γεννήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Ενώ λοιπόν και οι δύο κατηγορίες τείνουν να κάνουν διαδικτυακές κρατήσεις, οι ταξιδιώτες μικρότερης ηλικίας χρησιμοποιούν ΟΤΑ και τρίτες ιστοσελίδες λιγότερο συχνά σε σύγκριση με τους millennials.

Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν το 75% των ταξιδιωτών από τη γενιά Generation Z χρησιμοποιούν για μία τουλάχιστον κράτηση το χρόνο το κινητό τους τηλέφωνο, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 52% το 2012. Επιπλέον, οι ίδιοι ταξιδιώτες συμβουλεύονται λιγότερες πηγές ενημέρωσης κατά την αναζήτηση προορισμούς σε σύγκριση με τους millennials.

Όσο για τα γραφεία τουριστικής πληροφόρησης, τα τουριστικά γραφεία, τις μπροσούρες των τουρ οπερέιτορ και τις ιστοσελίδες τυγχάνουν όλο και λιγότερης προσοχής από τη Generation Z.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

ΗΠA: Στις 254.000 οι νέες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο-Πολύ πιο πάνω από τις προβλέψεις
Σεντένο (ΕΚΤ): Στόχος να παραμείνει ο πληθωρισμός στο 2% σε βάθος διετίας
Ζάκερμπεργκ: Εκτόπισε τον Τζεφ Μπέζος και έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία $206,2 δις
Γκούλσμπι (Fed): Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν πολύ τους επόμενους 12 μήνες
ΗΠΑ: Έληξε η απεργία των λιμενεργατών-Κλείστηκε «καταρχήν συμφωνία»
Σταθερός παρέμεινε ο χρυσός-Η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια αντισταθμίζει το ισχυρότερο δολάριο
«Καμπανάκι» ΔΝΤ για τις επιπτώσεις από κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή-«Σημαντικές οικονομικές συνέπειες»
Πράσινο φως από Μακρόν για έξτρα φόρο στις μεγάλες εταιρείες
Προειδοποίηση αναλυτών: Παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ
Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές