powered by

Αποκατάσταση καταθετών της Λαϊκής αναμένει ο ΣΥΚΑΛΑ

Ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ) χαιρετίζει τις προσπάθειες που γίνονται από μερίδα της πολιτικής ηγεσίας για να διασφαλιστούν οι καταθέσεις στον Συνεργατισμό και γενικότερα η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, αναμένοντας να δει την ίδια σπουδή από την πολιτική ηγεσία, για αποκατάσταση της αδικίας που παραμένει εις βάρος των καταθετών της Λαϊκής που «για πέντε και πλέον χρόνια τυγχάνουν δυσμενέστατης και άνισης αντιμετώπισης από την Πολιτεία».

«Η προστασία των καταθέσεων στον Συνεργατισμό είναι απτή απόδειξη ότι εάν γινόταν σωστότερος χειρισμός από το Κράτος και την Κεντρική Τράπεζα το 2012 - 2013 θα μπορούσε να αποφευχθεί το κούρεμα στην Λαϊκή. Επίσης φαίνεται σαφώς η αδικαιολόγητη διάκριση που γίνεται εις βάρος των καταθετών της Λαϊκής η οποία επαναλαμβάνουμε, αποτελεί θετική εξέλιξη για τους καταθέτες του Συνεργατισμού, όμως αφήνει τους καταθέτες της Λαϊκής σε δυσμενή θέση χωρίς αποχρώντα λόγο», αναφέρεται.

Αναφέρει επίσης ότι ελπίζει τα περιουσιακά στοιχεία (δάνεια και εξασφαλίσεις) που θα διαχειριστεί ο υπό εκκόλαψη φορέας, να μην τύχουν της ίδιας ποιότητας διαχείρισης, όπως τα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής που απομειώνονται ραγδαία με ορατή προοπτική να εξαφανιστούν τελείως.

Δειτε Επισης

Μ. Κύρου: Η ψηφιακή υπηρεσία eFX Convert της Τρ. Κύπρου που αλλάζει το παιχνίδι στην μετατροπή συναλλάγματος
Συναλλαγές με ασφάλεια με το Apple Pay από την AstroBank
Ελληνική Τράπεζα: Νέα μείωση του βασικού επιτοκίου-Όφελος για 90.000 δανειολήπτες
Ρευστότητα στην οικονομία με τον νέο δανεισμό στα ύψη-Οι καταθέσεις σε Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική
Μειώθηκαν σημαντικά οι ακάλυπτες επιταγές-Μόλις €22.860 η αξία τους τον Απρίλιο
Στην Επ. Οικονομικών οι άμεσες πληρωμές σε όλη την Ευρώπη...Μεταφορά χρημάτων σε μόλις 10 δευτερόλεπτα
ECOMMVERSE από την ECOMMBX...Μια καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα για όλες τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
Διπλή περιβαλλοντική πιστοποίηση για την Ελληνική Τράπεζα
Τα επιτόκια που προσφέρει η κάθε τράπεζα για καταθέσεις και δάνεια
Αφήνει ανοικτό παράθυρο για εξαγορές από την Τράπεζα Κύπρου ο Πανίκος Νικολάου-«Υπάρχουν επιλογές...»