Powered by

Αλλαγή φρουράς στη Dom Perignon

Όπως συμβαίνει και σε άλλες ιστορικές μάρκες στις μέρες μας, η Dom Pérignon βρίσκεται σε διαδικασία μεγάλων αλλαγών στην ηγεσία της – αλλαγών που σηματοδοτούν την παράδοση της σκυτάλης από τη μία γενιά στην άλλη. Ο Vincent Chaperon θα αναλάβει χρέη Chef de Cave – ο γαλλικός όρος για τον επικεφαλής οινοποιό – από την 1.1.2019, διαδεχόμενος τον μέντορά του, Richard Geoffroy ο οποίος παρέμεινε στη θέση αυτή για 28 ολόκληρα χρόνια. Οι δυο τους συνεργάζονται από το 2005, κι αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία διαδοχής θα είναι μάλλον ομαλή. 

Η αποχώρηση του Geoffroy συμπίπτει με το λανσάρισμα του νέου vintage της Dom Pérignon, του 2008, το οποίο ο Geoffroy είπε πρόσφατα ότι μοιάζει με το vintage του 1996. Μάλιστα, απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος για την ωρίμανσή του, και γι’ αυτό κυκλοφόρησε πρώτο το vintage του 2009.

Οι σαμπάνιες vintage διαφέρουν από τις μη vintage – καθώς κι από τα συνηθισμένα λευκά και κόκκινα κρασιά – σε πολλές πτυχές, όπως π.χ. το πώς συλλέγονται τα σταφύλια και πόσο διαρκεί η ωρίμανση. Συγκεκριμένα, οι σαμπάνιες vintage πρέπει να παλαιώνονται για τουλάχιστον τρία χρόνια στο μπουκάλι ώστε να επιτυγχάνουν την αναγκαία ωρίμανση. Επίσης, οι vintage προέρχονται από σταφύλια που έχουν συλλεχθεί την ίδια χρονιά και όχι από μίγματα σταφυλιών διαφορετικών ετών. Αυτό συνεπάγεται ότι οι ποσότητες των vintage που παράγονται είναι πιο περιορισμένες σε σχέση με τις κανονικές σαμπάνιες, και γι’ αυτό οι vintage σαμπάνιες είναι και πιο ακριβές.

Η Dom Pérignon είναι μια κορυφαία σαμπάνια που ανήκει στη γνωστή εταιρεία ποτών Moët & Chandon, η οποία είναι συνιδιοκτήτρια του ομίλου αγαθών πολυτελείας LVHM.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Geoffroy έχει επιβλέψει την παραγωγή τουλάχιστον 15 vintage. Επίσης, ο Geoffroy λάνσαρε νέες συνεργασίες στο κομμάτι του μάρκετινγκ, κάτω από την ομπρέλα του προγράμματος «Drinking Stars». Εκμεταλλευόμενη την άνοδο της δημοτικότητας των celebrity σεφ, η εταιρεία προσκάλεσε γνωστούς αστέρες της γαστρονομίας όπως οι Alain Ducasse, Ferran Adrià και Jean-François Piège για να συνδυάσουν τα μενού τους με Dom Pérignon.

Αν λάβουμε υπόψη μας πόσο στενά έχουν συνεργαστεί ο Chaperon και ο Geoffroy τα τελευταία χρόνια, είναι δεδομένο ότι πολλές από τις αρχές που εισήγαγε ο Geoffroy θα συνεχίσουν να ακολουθούνται και από τον Chaperon. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1999, όταν ο Chaperon είχε μόλις αποφοιτήσει από τη Σχολή Οινολογίας του Μονπελιέ και βρέθηκε στη Moët & Chandon.

«Είμαστε σε μια συνεχή αναζήτηση της τελειότητας», εξηγεί ο Chaperon. «Είναι πολύ σαν την τέχνη: όταν κοιτάς ένα έργο τέχνης, βιώνεις κάτι. Κοιτάζοντας το πάλι – ή δοκιμάζοντας ξανά ένα κρασί – βιώνεις μια καινούργια εμπειρία κάθε φορά».

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Barclays: Οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη από το 2026 με αιχμή τη Γερμανία
Ομόφωνη στήριξη Ecofin στην ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου του 2026
ΗΠΑ: Αυτές είναι οι πλουσιότερες γυναίκες celebrities–Ποια βρίσκεται στην κορυφή
Νέα επίθεση Τραμπ κατά Πάουελ-«Αργός και καταστροφικός, μας κοστίζει δισεκατομμύρια»
Ντομπρόβσκις: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, αλλά είμαστε έτοιμοι για αντίποινα
Ικανοποίηση Κομισιόν για την συμφωνία αύξησης αποτελεσματικότητας κεφαλαιαγορών Ε.Ε.-Σημαντικά οφέλη
Διατηρεί στο 4,25% το επιτόκιό της η Τράπεζα της Αγγλίας-Απογοητεύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Στην εποχή των μηδενικών επιτοκίων εισέρχεται η Ελβετία-Ανησυχία για επιστροφή σε αρνητικά επιτόκια
Δεν γλιτώνει το πρόστιμο-μαμούθ €4 δις από την Ε.Ε. η Google… «Αναποτελεσματικά τα νομικά επιχειρήματα που προέβαλε»
Στο χείλος της ύφεσης η οικονομία της Ρωσίας-Τα υψηλά επιτόκια πνίγουν τις επενδύσεις