Powered by

Αλλαγή φρουράς στη Dom Perignon

Όπως συμβαίνει και σε άλλες ιστορικές μάρκες στις μέρες μας, η Dom Pérignon βρίσκεται σε διαδικασία μεγάλων αλλαγών στην ηγεσία της – αλλαγών που σηματοδοτούν την παράδοση της σκυτάλης από τη μία γενιά στην άλλη. Ο Vincent Chaperon θα αναλάβει χρέη Chef de Cave – ο γαλλικός όρος για τον επικεφαλής οινοποιό – από την 1.1.2019, διαδεχόμενος τον μέντορά του, Richard Geoffroy ο οποίος παρέμεινε στη θέση αυτή για 28 ολόκληρα χρόνια. Οι δυο τους συνεργάζονται από το 2005, κι αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία διαδοχής θα είναι μάλλον ομαλή.

Η αποχώρηση του Geoffroy συμπίπτει με το λανσάρισμα του νέου vintage της Dom Pérignon, του 2008, το οποίο ο Geoffroy είπε πρόσφατα ότι μοιάζει με το vintage του 1996. Μάλιστα, απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος για την ωρίμανσή του, και γι’ αυτό κυκλοφόρησε πρώτο το vintage του 2009.

Οι σαμπάνιες vintage διαφέρουν από τις μη vintage – καθώς κι από τα συνηθισμένα λευκά και κόκκινα κρασιά – σε πολλές πτυχές, όπως π.χ. το πώς συλλέγονται τα σταφύλια και πόσο διαρκεί η ωρίμανση. Συγκεκριμένα, οι σαμπάνιες vintage πρέπει να παλαιώνονται για τουλάχιστον τρία χρόνια στο μπουκάλι ώστε να επιτυγχάνουν την αναγκαία ωρίμανση. Επίσης, οι vintage προέρχονται από σταφύλια που έχουν συλλεχθεί την ίδια χρονιά και όχι από μίγματα σταφυλιών διαφορετικών ετών. Αυτό συνεπάγεται ότι οι ποσότητες των vintage που παράγονται είναι πιο περιορισμένες σε σχέση με τις κανονικές σαμπάνιες, και γι’ αυτό οι vintage σαμπάνιες είναι και πιο ακριβές.

Η Dom Pérignon είναι μια κορυφαία σαμπάνια που ανήκει στη γνωστή εταιρεία ποτών Moët & Chandon, η οποία είναι συνιδιοκτήτρια του ομίλου αγαθών πολυτελείας LVHM.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Geoffroy έχει επιβλέψει την παραγωγή τουλάχιστον 15 vintage. Επίσης, ο Geoffroy λάνσαρε νέες συνεργασίες στο κομμάτι του μάρκετινγκ, κάτω από την ομπρέλα του προγράμματος «Drinking Stars». Εκμεταλλευόμενη την άνοδο της δημοτικότητας των celebrity σεφ, η εταιρεία προσκάλεσε γνωστούς αστέρες της γαστρονομίας όπως οι Alain Ducasse, Ferran Adrià και Jean-François Piège για να συνδυάσουν τα μενού τους με Dom Pérignon.

Αν λάβουμε υπόψη μας πόσο στενά έχουν συνεργαστεί ο Chaperon και ο Geoffroy τα τελευταία χρόνια, είναι δεδομένο ότι πολλές από τις αρχές που εισήγαγε ο Geoffroy θα συνεχίσουν να ακολουθούνται και από τον Chaperon. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1999, όταν ο Chaperon είχε μόλις αποφοιτήσει από τη Σχολή Οινολογίας του Μονπελιέ και βρέθηκε στη Moët & Chandon.

«Είμαστε σε μια συνεχή αναζήτηση της τελειότητας», εξηγεί ο Chaperon. «Είναι πολύ σαν την τέχνη: όταν κοιτάς ένα έργο τέχνης, βιώνεις κάτι. Κοιτάζοντας το πάλι – ή δοκιμάζοντας ξανά ένα κρασί – βιώνεις μια καινούργια εμπειρία κάθε φορά».

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com 

Δειτε Επισης

Οι χώρες της ΕΕ με τις περισσότερες ώρες εργασίας-Τα νέα στοιχεία της Eurostat
Αυστηρότεροι έλεγχοι ασφάλισης πλοίων στα χωρικά ύδατα της Ε.Ε.-Τι απαιτεί η νέα οδηγία
Fitch-Moody’s: Η «εκεχειρία» ΗΠΑ-Κίνας δεν είναι το τέλος του εμπορικού πολέμου-Παραμένουν οι κίνδυνοι για οικονομία
Τα σχέδια των Βρυξελλών για υψηλότερους δασμούς στις ουκρανικές εισαγωγές
Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στη Γερμανία-Περιορίστηκε στο 2,2% τον Απρίλιο
Κίνα: Αύξηση 13% στην παραγωγή οχημάτων το πρώτο τετράμηνο
Ανακάμπτει η τιμή του χρυσού-Παραμένει πάνω από τα $3.000 η ουγγιά
Σε ισχύ η συμφωνία Κίνα-ΗΠΑ για μείωση των δασμών… «Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας»
«Απόβαση» Τραμπ στη Μέση Ανατολή: Υπέγραψε στρατηγική οικονομική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία
ΕΤΑΑ: Οι αμερικανικοί δασμοί πλήττουν την ανάπτυξη Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων