ΕΤΥΚ: Προειδοποιεί με μέτρα σε ΣΚΤ και Ελληνική

Δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των υπαλλήλων οι προτάσεις της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας για το θέμα του Σχεδίου Εθελοντικής Αποχώρησης αναφέρει σε εγκύκλιο της η ΕΤΥΚ μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα οι συντεχνίες με την Διοίκηση της ΣΚΤ. Οι προτάσεις της Τράπεζας, σημειώνει, παραμένουν ουσιαστικά αναλλοίωτες.
 
Στην εγκύκλιο σημειώνεται πως η ΕΤΥΚ πρόταξε ακόμα μια φορά τις θέσεις της για τη διαμόρφωση ενός ελκυστικού Σχεδίου Εθελοντικής Αποχώρησης, το οποίο να μπορεί να το επιλέξει εθελοντικά ένας ικανοποιητικός αριθμός συναδέλφων και να αποφευχθούν τα επιζήμια αδιέξοδα.
 
Τόνισε ιδιαίτερα ότι το σχέδιο θα πρέπει να είναι εθελοντικό και ότι δεν πρέπει να εξασκηθεί καμία έμμεση ή άμεση πίεση στους συναδέλφους για να το επιλέξουν, θέση με την οποία συμφώνησε η Διοίκηση της Τράπεζας.
 
Παρόλα αυτά, σημειώνει η ΕΤΥΚ «η Οργάνωσή μας, δεν θα διστάσει να αντιδράσει δυναμικά με τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένης της απεργίας, όχι μόνο στο χώρο της ΣΚΤ αλλά και στην ίδια την Ελληνική Τράπεζα, σε περίπτωση που εξασκηθούν οι οποιεσδήποτε άμεσες ή έμμεσες πιέσεις προς τους συναδέλφους για να ενταχθούν στο Σχέδιο.
 
Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι άλλες συντεχνίες έχουν τελικά προσεγγίσει τις θέσεις μας, όσο αφορά το περιεχόμενο του σχεδίου, και ενόψει της νέας συνάντησης που έχει καθορισθεί για την ερχόμενη Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, καλούμε τη Διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, έστω και την υστάτη, να αναθεωρήσει τις θέσεις της ούτως ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των συναδέλφων».

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένοι με Νομική Υπηρεσία οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής-«Πόση ικανοποίηση νιώθουν;»
Πρωτοποριακή επενδυτική επιλογή με το AstroBank Target Maturity Fund 2027
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.