Βίβιαν Μακρή: Τέχνη με χάρη

Αν και όλα ξεκίνησαν τυχαία και για την πλάκα, η Handcraft Artist Βίβιαν Μακρή, συνειδητοποίησε σύντομα πως υπήρχε μεγάλη ζήτηση για τις χειροποίητες δημιουργίες της. Κάπως έτσι έγινε πραγματικότητα η δική της επιχείρηση με το όνομα «Grace of Art». Το χειροποίητο, το vintage, το μοντέρνο έγιναν αυτόματα το προσωπικό στοίχημα της δημιουργού, η οποία μας συστήνει την δουλειά της. 

Η ιδέα του «Grace of Art» προέκυψε μέσα από ένα συνδυασμό συγκυριών. Ο σύζυγός της Βιβής Μακρή, δουλεύει κυρίως με γυψοσανίδες. Συνεχώς όμως μαστορεύει και πειραματίζεται με διάφορα υλικά και τεχνοτροπίες. Μαζί ξεκίνησαν να φτιάχνουν κάποιες δημιουργίες για πλάκα. Στη συνέχεια, γνώρισε την τεχνική του decoupage από φίλη της στην Αθήνα, το οποίο έγινε το χόμπι της. Αργότερα, ξεκίνησαν οι παραγγελίες από φίλους και γνωστούς και αφού το έψαξε, παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια για νέες τεχνικές. Παράλληλα έστησε την σελίδα της στο Facebook, αρχίζοντας έτσι την δική της μικρή επιχείρηση. 

Διαβάστε ακόμα: Μ. Κωνσταντίνου: Λανσάρουμε τη νέα εποχή

«Οι παραγγελίες ξεπέρασαν με τα χρόνια τις προσδοκίες μου, ενώ πρόσφατα άρχισα να παραδίδω και σεμινάρια», αναφέρει. Πρώτη της απόπειρα για δημιουργία, αποτελεί μια παλέτα ζωγραφικής, την οποία διακόσμησε και δεύτερη ένα ξύλινο κουτί με σχέδιο πεταλούδας, ως δώρο για τα γενέθλια ξαδέλφης της. «Η πρώτη μου πελάτισσα, μια κοπέλα από την Ανθούπολη, προέκυψε από το προφίλ μου στο Facebook, όταν είδε μια βούρτσα που είχα φτιάξει για δώρο και πάλι», θυμάται. Αν και η πελατεία της αποτελείται κυρίως από γυναίκες, την ίδια ώρα θεωρεί ότι η δουλειά της μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον οποιουδήποτε και να ικανοποιήσει πολλά και διαφορετικά γούστα και ανάγκες. «Η δουλειά μου ενδιαφέρει οποιονδήποτε θέλει να μεταμορφώσει ένα αντικείμενο και να αφήσει σε αυτό το προσωπικό του στίγμα», τονίζει. 

Στη συλλογή της συναντάμε βούρτσες, coasters, καδράκια, κουτιά για τσάι ή χαρτομάντιλα, δίσκους, κρεμάστρες τοίχου, κλειδοθήκες, μπαουλάκια, μπιζουτιέρες, κασετίνες, ρολόγια τοίχου. Δουλεύει επίσης σε μεγαλύτερα αντικείμενα όπως μπαούλα, γραφεία, τραπεζάκια σαλονιού, μπουφέ και όλων των ειδών τα έπιπλα. «Αγαπημένα μου υλικά είναι οι πάστες διαμόρφωσης, τα λάδια ζωγραφικής και οι δακτυλοπατίνες», εξομολογείται. Η αγάπη της για το vintage στοιχείο, εκφράζεται έντονα μέσα από τις δημιουργίες της. Όπως η ίδια αναφέρει, «αγαπώ ιδιαιτέρως οτιδήποτε παλιό με χαρακτήρα, αλλά σίγουρα σε όλα μου αρέσει να γίνεται επεξεργασία και να τα παντρεύω με πιο σύγχρονες τάσεις, ώστε να αφήνω το προσωπικό μου στίγμα». 

Διαβάστε ακόμα: Κουτσουρεμένοι κατά 10% οι μισθοί από το 2010

Το κόστος μιας δημιουργίας βασίζεται στις ιδιαιτερότητές της. Για παράδειγμα, στα μικροαντικείμενα οι τιμές ξεκινούν από €3, όπως ένα μπρελόκ και φτάνουν μέχρι τα €80 - €100, όπως μεγάλα ρολόγια ή μπαούλα βάφτισης. Το κόστος κυμαίνεται σε άλλα επίπεδα όταν αφορά αναπαλαιώσεις επίπλων, με τις τιμές να διαφοροποιούνται σε παραγγελίες μεγάλης ποσότητας. Τις δημιουργίες της μπορεί να δει κανείς στην σελίδα της στο Facebook, ενώ στα άμεσα πλάνα της είναι η συνεργασία με κάποιο κατάστημα που θα φιλοξενεί τις συλλογές της. 

Δειτε Επισης

Ντέμης Χασάμπης: Ο Κύπριος που κατέκτησε το Νόμπελ και την κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick ο διακεκριμένος Καθηγητής Jeffrey Sachs
Tariff(α)s εκ πεποιθήσεως…Η φιλοσοφία και κοινωνικοοικονομική θεώρηση πίσω από το φορολογικό κρεσέντο του Τραμπ
Τιμητική διάκριση στην Ελλάδα για τον Ε/κ επιχειρηματία και συγγραφέα Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου
Η Χριστίνα Πέτρου εκπροσωπεί την Κύπρο στη Milan Design Week
ΤΕΠΑΚ: Βράβευση ερευνήτριας Δρ. Πηνελόπης Κωνσταντίνου στα Βραβεία Έρευνας του ΙδΕΚ
Theo Paphitis: Το success story, το Dragon’s Den και η κατάκτηση της κορυφής του λιανεμπορίου
Η Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ISHCCO-Τιμή για το ΕΤΕΚ
Ο Χάρης Χατζησάββας COO της Astras Group of Companies και Astras Oncology Network
Global Leader ο Δημήτρης Σκουρίδης-Ανάμεσα στους κορυφαίους 100 διεθνείς ηγέτες για το έτος 2025