ΚΕΒΕ: Πυρετός επαφών στις Βρυξέλλες

Στη ειδική σύνοδο των Ευρωπαϊκών Επιμελητηριών Εμπορίου και Βιομηχανίας που διεξάγεται στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρο του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης και ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Μάριος Τσιακκής.
 
Στα πλαίσια του συνεδρίου, οι εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ διεξάγουν σειρά επαφών με ομολόγους από επιμελητήρια άλλων χωρών με βασικό ζητούμενο τη διεθνοποίηση των μεγάλων κυπριακών επιχειρήσεων. Παράλληλα, στο περιθώριο της συνόδου, Χρ. Αγκαστινιώτης και Μ. Τσιακκής θα έχουν και σειρά πολιτικών επαφών.
 
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου η Ένωση Ευρωπαϊκών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων, παρουσίασε  τη Διακήρυξων των Δικαιωμάτων των Επιχειρηματιών προς στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Η Διακήρυξη καθορίζει 12 προϋποθέσεις για τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις της ΕΕ ώστε να ευδοκιμούν, να ευημερούν και να ανταγωνίζονται διεθνώς.

Μιλώντας κατά τη εκδήλωση ο Πρόεδρος της Ένωσης εξήγησε πως «τα Επιμελητήρια δεν φοβούνται να μιλήσουν για τα δικαιώματα των επιχειρηματιών και ούτε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής. Αυτή η Διακήρυξη καταγράφει το έντονο συναίσθημα σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό δίκτυο Επιμελητηρίων ότι οι ανάγκες των επιχειρηματιών δεν μπορούν να θεωρηθούν δεδομένες και πρέπει να είναι κεντρικές στις διαδικασίες πολιτικής, ξεκινώντας από την ΕΕ».

Υπογράμμισε επίσης τον σημαντικό κοινωνικοοικονομικό ρόλο των επιχειρηματιών επισημαίνοντας πως «είναι επιφανειακό να βλέπουμε τους επιχειρηματίες απλώς μόνο ως παροχείς θέσεων εργασίας και ότι καταβάλλουν μονο φόρους. Είναι επίσης εκπαιδευτικοί, πρωτοπόροι, δημιουργοί, μέλη της κοινότητας και πολλά άλλα μαζί».

Δειτε Επισης

Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας
«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»