powered by

Πάφος: Πρωταθλήτρια και το 2018 στις πωλήσεις ακινήτων σε ξένους αγοραστές

Η Πάφος συνεχίζει να έχει τα σκήπτρα και το 2018 σε πωλητήρια έγγραφα σε αλλοδαπούς με 40.3%, με την Λεμεσό να ακολουθεί με 29.7%. Η Λάρνακα είναι στην  τρίτη θέση με 14.3%, και η Αμμόχωστος  με την Λευκωσία να είναι τελευταίες  με 11.4 %  και 4.3% αντίστοιχα .
 
Κατά το μήνα Φεβρουάριο, συνολικά 666 συμβάσεις πώλησης οικιστικών και εμπορικών ακινήτων και γης βρίσκονταν σε γραφεία του κτηματολογίου σε όλη την Κύπρο. Από τις 666 συμβάσεις που κατατέθηκαν, 306 (46%) κατατέθηκαν από εγχώριους (Κύπριους) αγοραστές, ενώ το 54% (360) κατατέθηκαν από αγοραστές στο εξωτερικό (μη Κυπρίους). Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη αύξηση του αριθμού των πωλήσεων σε αλλοδαπούς.
 
O κ. Σάκης Χατζηαλεξάνδρου, Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ του Ομίλου Λεπτός ανέφερε ότι: “Η Πάφος κατάφερε με την συνεχή και στοχευμένη προσπάθεια των ντόπιων επιχειρηματιών ανάπτυξης γης να παραμείνει πρώτη και να ελκύει συνεχώς τους ξένους αγοραστές και επενδυτές οι οποίοι δείχνουν την προτίμηση τους κυρίως σε παραθαλάσσιες επαύλεις (Κόλπος των Κοραλλίων, Λατσί, Χλώρακα) ή σε πολυτελή διαμερίσματα (Κάτω Πάφος ) σε οργανωμένα συγκροτήματα, τα οποία τους παρέχουν τόσο ασφάλεια αλλά και μεγάλη ποικιλία ανέσεων, ευκολιών και υπηρεσιών”.
 
O κ. Χατζηαλεξάνδρου πρόσθεσε επίσης ότι "η περιοχή της Πάφου έχει γίνει πόλος έλξης για τους αγοραστές και τους επιχειρηματίες από τη Ρωσία, τη Κίνα και τη Μέση Ανατολή όπως επίσης και Ευρωπαίους. Η πόλη της Πάφου και ολόκληρη η επαρχία είναι η πιο ασφαλής περιοχή στο νησί, όπου μπορεί κάποιος να ζήση, να εργαστεί και να κάνει τις διακοπές του. Το τέλειο κλίμα μαζί με τη νέα κοσμοπολίτικη κουλτούρα στην περιοχή αύξησαν τη παρουσία ξένων αγοραστών και επενδυτών. Η Πάφος έχει επίσης αναγνωριστεί τον περασμένο χρόνο ως η καλύτερη πόλη οπού κάποιος μπορεί να αγοράσει μια εξοχική κατοικία”.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά... Ολοκληρώθηκε η Φάση Α1 του έργου μήκους 3,6 χλμ.
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής μαζί με πολεοδομική άδεια εισηγούνται οι πολιτικοί μηχανικοί-Επιστολή σε Κ. Ιωάννου
Αυξημένος κατά 2% ο δείκτης τιμών κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2025
Με οδηγίες Μπουντζίνσκι... Άρχισαν οι εργασίες ανέγερσης του νέου σύγχρονου προπονητικού κέντρου της ΑΕΛ
Εξαγόρασε Hadjipieris Dairy και έρχεται στην Κύπρο η ΟΜΗΡΟΣ-Συνολικές επενδύσεις 30 εκατ. την επόμενη πενταετία
Έπεσαν οι υπογραφές για εργασίες εκβάθυνσης στη μαρίνα Λάρνακας-Πόσο θα διαρκέσουν τα έργα