Στόχοι και εισηγήσεις στο ραντεβού Πηλείδου – ΚΝΕ

Καθόλου εθιμοτυπική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή συνάντηση της νέας Υφυπουργού Ναυτιλίας Νατάσας Πηλείδου, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ΚΝΕ), καθώς στη συζήτηση τέθηκαν στόχοι και δράσεις για την προώθηση της ναυτιλιακής μας βιομηχανίας.


 
Η κ. Πηλείδου, συνοδευόμενη από τον μέχρι πρότινος Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας, Ιωάννη Ευστρατίου, πραγματοποίησε την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στα γραφεία του Επιμελητηρίου.
 
Σε δηλώσεις της, η Υφυπουργός ευχαρίστησε το ΚΝΕ για τη διαχρονική, όπως είπε, συμβολή του στη Ναυτιλία και σημείωσε πως "η υποστήριξη τους είναι πάρα πολύ σημαντική για την επιτυχία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και την ανάπτυξη του τομέα της ναυτιλίας".
 
"Ευελπιστούμε ότι με τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για ένα τομέα παγκόσμιας εμβέλειας, ο οποίος θα μπορεί ν`ανταγωνιστεί με τα υπόλοιπα ναυτιλιακά κέντρα ανά το παγκόσμιο και να αξιοποιήσει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, καθώς και να αποκτήσει ακόμη περισσότερα", συμπλήρωσε.
 
Ερωτηθείσα σχετικά, η Νατάσα Πηλείδου είπε πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν ενέργειες και τέθηκαν εισηγήσεις για χάραξη πολιτικής, με στόχο την καλύτερη προώθηση της Ναυτιλίας μας, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του Υφυπουργείου, "και συζητήθηκαν συγκεκριμένοι στόχοι, οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν και να τεθούν σε εφαρμογή μέσα στους επόμενους μήνες".
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΝΕ, Θέμης Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την παρουσία της και την "πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε".
 
`Έχουμε ήδη συζητήσει θέματα ουσίας και έχουν μπει κάποια πλάνα για το πως θα προχωρήσουμε", είπε και πρόσθεσε ότι το ΔΣ του Επιμελητηρίου διαβεβαίωσε τη νέα Υφυπουργό πως θα έχει την πλήρη υποστήριξη του ναυτιλιακού κόσμου της Κύπρου, "για να τη βοηθήσουμε στην επιτέλεση του έργου της".
 
Στη σύσκεψη, ως μέλος του ΔΣ του ΚΝΕ, παρευρέθηκε και η Παγκόσμια Πρόεδρος του Διεθνούς Γυναικείου Οργανισμού Ναυτιλίας και Εμπορίου (WISTA International), Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, η οποία κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τη λειτουργία του νέου Υφυπουργείου Ναυτιλίας.
 
Όπως είπε η κ.Θεοδοσίου "ως WISTA International έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση με όλους τους φορείς στην Κύπρο, όπως είχαμε και με τον τέως Υπουργό Μεταφορών Μάριο Δημητριάδη και όπως έχουμε με το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο".
 
Είμαι σίγουρη πως η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί με τη νέα Υφυπουργό, ανέφερε και εξέφρασε τη βεβαιότητα της πως με το νέο Υφυπουργείο Ναυτιλίας, θα προωθηθούν ακόμη περισσότερο τα συμφέροντα της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην Κύπρο.
 
Εξάλλου, σε ανακοίνωση του, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου ενημέρωσε την κ. Πηλείδου σχετικά με τα τρέχοντα θέματα  πολιτικής που αφορούν τον τομέα της Ναυτιλίας, όπως επίσης κατατέθηκαν εισηγήσεις από τα μέλη του, τόσο για την εύρυθμη λειτουργία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, όσο και για την περαιτέρω προώθηση και αναβάθμιση της Κυπριακής Ναυτιλίας.
 
Επιπρόσθετα αναφέρεται πως τέθηκαν αρχικοί στόχοι που έχουν ως γενικό σκοπό την αποτελεσματική μετάβαση της κυπριακής ναυτιλίας σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και προόδου, με την προσέλκυση επιπρόσθετων ποιοτικών πλοίων στο Κυπριακό Νηολόγιο και ναυτιλιακών εταιρειών στην Κύπρο, έχοντας ως αλυσιδωτή θετική επίδραση στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας και στην ενίσχυση άλλων οικονομικών κλάδων που παρέχουν υπηρεσίες προς τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Όταν ο ρόλος συναντά την προσωπικότητα
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Taste Cyprus 2025 by Mare Resorts: Η γευστική εμπειρία του καλοκαιριού συνεχίζεται-Δείτε πού και πότε
ΟΕΒ: Δυσανάλογο μέτρο με απρόβλεπτες συνέπειες για την αλυσίδα εφοδιασμού η απεργία μεταφορέων Α’
Εναρκτήρια εκδήλωση του Ερευνητικού Κέντρου Μνημοσύνη από την έδρα UNESCO του ΤΕΠΑΚ
Όλες οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τον έλεγχο των άμεσων ξένων επενδύσεων-«Σταθερό θεσμικό περιβάλλον»
Με πυξίδα τη βιωσιμότητα το ΙΝΓΚ πρωτοπορεί για τρίτη χρονιά-Διάκριση στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία
Βιωματικό εργαστήριο για τη μεταγεννητική περίοδο στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Η ΟΜΟΝΟΙΑ πιστοποιήθηκε με το ISO 37001 κατά της δωροδοκίας της και διαφθοράς