powered by

Αλλάζουν οι μέτοχοι των τραπεζών

Σημαντικές αλλαγές στη μετοχική δομή των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο επιφυλάσσουν οι επόμενοι μήνες. Πέραν του Συνεργατισμού που βρίσκεται σε διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή για απόκτηση όλων των εργασιών, μετοχικές αλλαγές αναμένονται και σε άλλες τράπεζες.
Κατά πρώτον, σε περίπτωση που Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική κινηθούν για να αποκτήσουν τις καλές εργασίες του Συνεργατισμού, τότε κατά πάσα πιθανότητα να προκύψει η εισδοχή νέων μετόχων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για επιπρόσθετα κεφάλαια που θα προκύψουν. Ήδη, η φημολογία λέει πως έχουν γίνει επαφές με ταμεία που είναι διατεθειμένα να λάβουν μέρος στη διαδικασία.
 
Σε ένα άλλο επίπεδο, νέοι μέτοχοι ενδεχομένως να προκύψουν και στην περίπτωση της Astrobank ενόψει της απορρόφησης της usb bank, οπόταν και πάλι θα χρειαστεί να εξευρεθούν νέα κεφάλαια για κάλυψη των εποπτικών δεικτών.
 
Νέος μέτοχος φαίνεται να έρχεται και για τη cdb bank της οποίας ο έλεγχος εκτός απροόπτου θα περάσει επίσης σε λιβανέζικα χέρια.
 
Σε μία άλλη εξέλιξη, το επόμενο διάστημα φαίνεται πως θα εκκινήσει εκ νέου η διαδικασία για πώληση της Εθνικής Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου) μετά τις αποτυχημένες απόπειρες που έγιναν τους προηγούμενες μήνες.
 

Δειτε Επισης

Νέες προθεσμιακές καταθέσεις από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου)-Η διάρκεια και το επιτόκια
Θωρακισμένο το χρηματοοικονομικό σύστημα, αλλά απαιτείται εγρήγορση-Παραμένει ανθεκτική η κυπριακή οικονομία
Οριακή μείωση στο δείκτη ΜΕΧ και αύξηση κάλυψης με προβλέψεις στο τέλος Μαρτίου
Μειωμένη κατά €82 εκατ. η κερδοφορία των τραπεζών το πρώτο τρίμηνο-Αυξημένα κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία
Διαγωνισμός σχεδίου της ΕΚΤ για μελλοντικά τραπεζογραμμάτια ευρώ...Τα πιθανά θέματα και σε ποιους απευθύνεται
Κάτω από 4% το ποσοστό της Wellington στην Τράπεζα Κύπρου
ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Καθοριστικό βήμα ο νόμος για τους εγκλωβισμένους αγοραστές
Διασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες της η Τρ. Κύπρου-Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Ελληνικές τράπεζες: Τι θα καταγράψει το δεύτερο τρίμηνο-Πιθανές προβλέψεις για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο
Στράφηκαν για τα καλά στο online banking οι Κύπριοι-Ολοένα αυξανόμενη η χρήση της ψηφιακής τραπεζικής