Στο στόχαστρο του Wahid Chammas κυπριακή τράπεζα

Στο στόχαστρο του Wahid Chammas κυπριακή τράπεζα

Στο στόχαστρο του Wahid Chammas κυπριακή τράπεζα

Την πρόθεσή του να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών κυπριακής τράπεζας επιβεβαίωσε, μιλώντας στο InBusinessNews, ο Λιβανέζος επενδυτής, Wahid P. Chammas.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το InBusinessNews, ο κ. Chammas είναι πολύ κοντά στην εξαγορά του 9% των μετοχών της CDB Bank, ενώ, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, αναμένεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, μέχρι τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018.
 
 
Ποιος είναι ο Wahid P. Chammas
Ο Wahid Chammas είναι ο ιδρυτής κι ο Chief Investment Officer της TyreGate Capital Holdings Ltd, μιας επενδυτικής εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων με έδρα τον Λίβανο, καθώς και συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Real Estate Distressed Investments SAL, που δραστηριοποιείται στην αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφαλίσεις ακινήτων σε Ελλάδα και Κύπρο.
 

Είναι επίσης μέτοχος και ομόρρυθμος εταίρος του “The Luxury Fund” το οποίο, μαζί με τις θυγατρικές “Azure Fund” και “TFL Ventures”  επενδύει σ’ ένα ευρύ φάσμα ιδιωτικών και δημόσιων τίτλων εταιρειών με κορυφαία διεθνή brands στον τομέα των προϊόντων και των
υπηρεσιών πολυτελείας.
 
 
Ξεκίνησε την καριέρα του από την Goldman Sachs στην οποία έφθασε μέχρι τη θέση του Vice President and Equity Securities Analyst για τον τομέα των Media, στη συνέχεια μετακινήθηκε στη Janus Capital, ενώ μέχρι πρόσφατα κατείχε τη θέση του Global Chief Investment Officer και του Deputy Chief Executive Officer της Sapinda Holding B.V., μιας επενδυτικής εταιρείας ιδιωτικών συμφερόντων, με ενδιαφέρον για επενδυτικές ευκαιρίες «ειδικών περιπτώσεων» στην ηπειρωτική Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.
 
Διαβάστε επίσης: Ν. Tofiluk o ελεγκτής του καζίνο

Το προφίλ της TyreGate Capital Holdings Ltd
Μιλώντας στο InBusinessNews, ο κ. Chammas ανέφερε ότι η TyreGate Capital έχει συμμετοχή σε 38 εταιρείες στις οποίες είτε διαθέτει είτε σχεδιάζει να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών τους. Επίσης, διαθέτει 13 άμεσες επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων σε επιχειρήσεις οικονομικής τεχνολογίας (FinTech) σε αναδυόμενες αγορές, όπως της Ινδίας, σε εταιρείες τεχνολογίας στη Sillicon Valley και σε κάποιες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών με έδρα την Αφρική, ενώ επεκτείνεται δυναμικά σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της αγοράς παγκοσμίως.

Άλλος ένας τομέας δραστηριοποίησης της TyreGate Capital είναι η συμμετοχή, μέσω ενός fund, σε 14 εταιρείες καταναλωτικών αγαθών πολυτελείας, ενώ, σύμφωνα πάντα με τον κ. Chammas, το επενδυτικό του ενδιαφέρον έχει κεντρίσει τελευταίως κι η διεθνής αγορά τροφίμων και ποτών.
 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας